IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

През септември продажбите на нови коли в Европа растат

През септември в Европа са били закупени 1 388 136 нови автомобили.

През септември продажбите на нови коли в Европа растат
Това е нарастване на продажбите с 6.3% спрямо същия месец на миналата година. Голяма част от това нарастване се дължи на правителствените програми за бонуси давани при закупуване на нов автомобил и връщане на стар, които все още действат в редица европейски страни. 



В Германия е отбелязан най-висок ръст на продажбите през септември. Във Великобритания обаче през септември са продадени най-много автомобили (като бройка) от всички европейски страни. 

В Германия регистрираните нови автомобили са с 21% повече от тези регистрирани през септември 2008, като са продадени 316 166 автомобила, докато във Великобритания процентният ръст е 11.4% спрямо септември 2008, но като бройка новите автомобили продадени през септември 2009 са 367 929. Данните са от Европейската Асоциация на Автомобилните производители, (АCEA). 

Друга страна с висок ръст на продажбите през миналия месец е Испания – 18% повече продадени нови автомобили (77 374) в сравнение със септември 2008. Във Франция ръстът е от 14% (продадени 183 110 нови автомобили през септември 2009). 

Според данните на Асоциацията, в европейските страни в които няма правителствени програми за стимулиране на закупуването на нов автомобил, продажбите продължават да падат. В Румъния например, регистрираните нови автомобили са по-малко със 74.5% през септември 2009 в сравнение със септември 2008, в Ирландия продажбите падат с 34%. 

За първите 9 месеца на тази година регистрираните нови автомобил в Европа са 10 946 161 което е по-малко с 6.6% от регистрираните нови автомобили през първите 9 месеца на 2008 година. За 9-те месеца на годината има регистриран ръст в продажбите само на три европейски страни – Германия (+26.1%), Австрия (+6.7%) и Франция (+2.4%).
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    е то у нас защото нищо не става затова ни интересува този в западна европа.... тука по пазарите само някви трошки, по представителствата цените са надути с по 20-30 понякога и повече процента, затова ги четеш тези неща и виждаш каква е истината...
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    хахаха ( преди 14 години )
    да бг-пазара е много важен :)да има къде да си пласират ниско-качествената продукция и такава дето не е минала качествения контрол :)щото точно такива са колите внасяни като нови от "официялните представителства" :)
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    dealer ( преди 14 години )
    Явно "ZORO" си много вещ в разпространението на новини.Защо вместо да се обясняваш като ученичка, не вземеш да дадеш малко истинско инфо за пазара в БГ вместо да правиш умозаключения, които явно ти идват отвъд силиците.А относно пазара в БГ, инфото го има просто на журналистите не им се занимава, защото превода става по-бързо от едно проучване.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TURBO ( преди 14 години )
    vchera prodadoh edinia vaipar na nekav burgaski tejkar, tyrsete go tam...mislya da si vzema oshte edin hummer za chasti, gledam veche mi prodadoha liubimata marka na kitaicite - LOSHO!Syvetvam vi da imate po 5-6 koli, che ne se znae kvo sha stava ottuk natam. Az specialno imam korvet, mustang, S500, hummer, a vaipara kakto kazah go prodadoh vchera ;-)
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Пазарът в България може и да е малък, но ние живеем тук и сайта е български, така че би следвало да ни интересува повече пазарът тук, колкото и малък да е. Излиза че знаем повече какво става в Германия, Франция, Великобритания, Испания, Италия... отколкото тук при нас!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Zoro ( преди 14 години )
    До първи "дилър". Всяка новина има първоизточник, след това медиите я разпространяват, не я преписват. Тук източникът е Асоциацията на Автомобилните производители, каквито ако не знаеш няма в България, т.е. страната не членува в тази асоциация. И трето пазара на България е незначителен и винаги остава в графата "и др.". И накрая, всеки *** има право на мнение, па бил той и "дилър".
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    друг дилър ( преди 14 години )
    ако за 2008 са продадени към 60 хиляди нови колив БГ, към момента (октомври) са продадени около 21 000 броя, правете си сметката...
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    истината е, че нашите обявават данни, само когато пазарът е нагоре. сега как да се похвалят със 60% спад?
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    dealer ( преди 14 години )
    А защо в нито една статия не се споменава пазара на нови автомобили в България.Вариантите са 2.Такъв вече няма или просто няма от къде да преведете и препишете подобна.Лично за мен и двата варианта са верни.