IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzusho пуска нов модел - Supasse-V

Извън Япония автомобилната фирма Suzusho Ltd едва ли е известна.

Suzusho пуска нов модел - Supasse-V
Това е малка фирма, която досега е произвеждала единствено реплика на Lotus 7, наречена Suppase-C, модел продаван само в Япония. 



На автомобилния салон в Токио този месец, фирмата ще покаже нов модел, наречен Supasse-V. Това е малък спортен автомобил с двигател разположен по средата на шасито. Този модел на Suzusho ще се продава в Япония от средата на 2010 г. 



Макар да не е с много красив дизайн, автомобилът изглежда най-малкото любопитно. Тежи едва 850 кг. благодарение на компактните си размери, но и на използваните материали, като алуминий, фибростъкло и карбон. 



Двигателят е монтиран по средата на шасито и има 4 цилиндъра, турбина и обем от 2.3 литра. Всъщност този двигател е на  Mazda3 MPS /MazdaSpeed3. За модела на Suzusho обаче, той е модернизиран и предлага десет к.с. повече от стандартния. 



Така Supasse-V с тегло 850 кг разполага с мощност от 270 к.с. и има едно от най-благоприятните съотношения между тегло и мощност – 3.1 кг на к.с. Какви са динамичните показатели на колата все още от Suzusho не съобщават, като се надяваме данните за ускорението и максималната скорост да станат известни по време на автомобилния салон в Токио.


 
0 от 500