IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не повече от 24 бири на ден за рали феновете

Организаторите на австралийската надпревара Bathurst 1000 наложиха "тежката" мярка, за да се избегнат обичайните инциденти, след употреба на алкохол.

Не повече от 24 бири на ден за рали феновете

Bathurst 1000, известно още като "The Great Race" е едно от най-големите автосъбития в Австралия. Представлява състезание на писта, в което участват единствено автомобили с V8 двигател, като Holden Commodore и Ford Falcon.

При всеки старт на пистата се събират хиляди фенове, голяма част от които значително почерпени. Често се стига и до нежелани инциденти, заради прекомерната употреба на алкохол.

Именно тези чести инциденти са принудили организаторите да въведат дневен алкохолен лимит за присъстващите на Bathurst 1000. 

Считано от следващият старт, всеки възрастен ще има право на не повече от 24 кена бира. Бройката им може да нарасне до 36, ако бирата е слабоалкохолна или в по-малка разфасовка.

Любителите на виното също ще бъдат контролирани. Те пък ще имат право на "само" четири литра вино на ден.

"Това е едно от най-големите автосъбития в Австралия" каза помощник-комисар Алън Кларк. "Полицията уважава правото на хората да се насладят на състезанието, но ще действа незабавно, когато законът е нарушен".

"Всяка година хиляди фенове присъстват на събитието и полицията няма да позволи пиянството на едни да застраши безопасността на останалите" допълни той.

"Драконовските мерки" влизат в сила още от следващият старт на състезанието, който е насрочен за днес.
0 от 500