IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова състезателна версия на Corvette

Chevrolet представи новата състезателна версия на Corvette, с която ще участва в надпреварата в Льо Ман, клас GT2.

Нова състезателна версия на Corvette
Това е Corvette C6.R, който ще дебютира за първи път в състезание в края на този месец в надпреварата Acura Sports Car Challenge в град Лексингтън (щат Охайо), а през 2010 година ще се пусне в маратона „24 часа н Льо Ман”. 


Състезателният автомобил е създаден на базата на суперавтомобила Chevrolet Corvette ZR1 и е със същата алуминиева рама, шаси, кормилна система и като цяло има същия дизайн. 

В съответствие с изискваният към състезателните автомобили от клас GT2, широчината на задното антикрило е била намалена с 25%, но дължината на сплитъра е останала непроменена в сравнение със серийния Corvette ZR1. Промени има в дифузьора, който сега е без ребра. 


На състезателната версия е монтиран спирачен механизъм с карбонови дискове, а летите джанти са от алуминий, а не от магнезиева сплав, както е при серийната версия. 

През текущия сезон Chevrolet Corvette C6.R ще бъде с двигател V8 с обем 6.0 литра и мощност 470 к.с. Този двигател е създаден на базата на по-мощния агрегат с обем седем литра използван от версията състезаваща се в клас GT1. 


Двигателят на C6.R работи с така нареченото „състезателно гориво”, смес от бензин и спирт. От GM съобщават, че за надпреварата в Льо Ман през 2010 г, където техния автомобил Corvette ще се състезава с моделите на Aston Martin, Ford, BMW, Porsche и Ferrari, се подготвя нов осемцилиндров двигател с обем 5.5 литра.
0 от 500