IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концептуален спиидстер на Mazda MX-5

През септември във Франкфурт Mazda ще представи концептуална версия на MX-5 тип спиидстер.

Концептуален спиидстер на Mazda MX-5
Новата версия на спортния автомобил ще се казва Superlight и ще бъде произведена по повод 20 годишнината на култовия модел MX-5. Досега спортният модел на японската фирма е продаден в над 860 000 броя по света, се казва в специално съобщение на Mazda до пресата. 


Спиидстерът Mazda MX-5 Superlight пе разработен в немското дизайнерско студио на фирмата и ще има свръхлека конструкция. Това ще се отрази за още по-добрата управляемост на автомобила и разбира се ще доведе до намалено потребление на гориво и по-ниски вредни емисии. 

Все още не се съобщава нищо конкретно за техническата част на колата, но според списание Car новият спиидстер на Mazda ще бъде с бензинов двигател с обем 1.8 или 2.0 литра, който познаваме и от стандартния роудстер MX-5. Все още не е ясно дали спийдстера ще бъде произвеждан серийно. 


По повод двадесетата годишнина на MX-5, на японския пазар ще се появят и някои специални модификации на модела със специални надписи „20th Anniversary", хромирани елементи по каросерията, нови лети джанти с размер 17 инча и спортни седалки Recaro.
0 от 500