IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сериен електромобил на Toyota от 2010

Toyota ще пусне в серийно производство през следващата година електромобила FT-EV.

Сериен електромобил на Toyota от 2010
Този модел е създаден на базата на микро автомобила iQ. Главният дизайнер на автомобила, Хироки Накаджима, обаче казва, че електромобилът ще има различна външност от iQ, а също и модернизиран интериор. 


Промяната е наложена и поради оплаквания на клиенти на фирмата за некачествените материали използвани при интериора на iQ. Този автомобил ще бъде първият серийно произвеждан от Toyota модел с литиево-йонни батерии. 

Електромоторите ще бъдат четири монтирани във всяко от колелата. С едно зареждане този мини автомобил ще изминава 150 км. Това е доста добро постижение за съвременен електромобил. 

Зареждането на батериите от контакт на стандартната електрическа мрежа трае около 8 часа. От Toyota все още не уточняват мощността и динамичните характеристики на колата. 

Концептуалната Toyota FT-EV на чиято база ще се прави новият електромобил, беше представена тази година на салона в Детройт, но акумулаторите на прототипа подсигуряваха преминаването на 75 км с едно зареждане.
0 от 500