IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

БМВ се оттегля от Формула 1 в края на сезона

Светът на Формула 1 бе разтърсен от шокиращата новина, че след 10 години в елита, БМВ ще се оттегли от надпреварата в края на сезона.

БМВ се оттегля от Формула 1 в края на сезона

Новината бе потвърдена на официална пресконференция на компанията тази сутрин в Мюнхен.

За разлика от другият гигант, който се оттегли наскоро - Хонда, този път решението не е продиктувано толкова от финансовата криза, а от липсата на успехи и търсенето на нов маркетингов имидж.

"Това е много трудно решение за нас. Но е решителна стъпка в преследването на стратегическите цели на компанията", обяви председателят на борда на директорите на БМВ - Норберт Райтхофър.

"В бъдеще колите все повече ще бъдат оценявани според издържливостта си и съвместимостта с природата. Това е областта, в която искаме да останем начело. Според тази цел номер едно, непрекъснато оценяваме другите си дейности. В този смисъл Формула 1 вече не е толкова добър маркетинг за нас".

БМВ бе единственият отбор, който гласува вето на забраната на използване на системите КЕРС и бе най-активен в разработването им. Дори и в тази област обаче отборът се провали и от няколко състезания насам демонтира системите от болида на Ник Хайдфелд.

Сега пред отбора предстои тежката задача да намери морални сили да завърши и без това много трудния сезон.

Прочетете още.
0 от 500