IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Kuga може да стане купе?

Ford вероятно ще пусне нов модел купе на базата на кросоувъра Kuga.

Ford Kuga може да стане купе?
Според предварителната информация новият модел на Ford ще имитира стила на BMW X6, но естествено ще има много по-ниска цена. 


Ford ще разшири семейството на Kuga като добави купе с две врати и предаване 4х4. Двигателите за новото купе ще бъдат същите EcoBoost с директно впръскване на горивото които ще видим при третото поколение на Focus. Сред тях ще бъде и новият бензинов турбодвигател с обем 1.6 литра с мощност в два варианта- 148 и 178 к.с. 

Дизеловите варианти на Kuga Coupе ще включват новия 1.6 TDCi с мощност 128 к.с. и двулитров турбодизел с двa варианта на мощността – 168 и 197 к.с. Стандартната скоростна кутия ще бъде механична с шест степени, но ще се предлага и вариант с Powershift с два съединителя. 


Все още до серийното производство на този автомобил има време. От Ford сега дават приоритет на новото поколение на Focus и на C-MAX, които ще видим през следващата година. След това ще последва мини MPV модел на базата на Fiesta. 

Новото купе на Kuga ще има официална премиера на някои от автомобилните салони през 2011 г.  
0 от 500
  • #43
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Петрол ( преди 14 години )
    Това наистина е много красив и стилен СУВ. Който може да си го позволи, ще кара едно наистина стилно ауто.
  • #42
    2 rate up comment 1 rate down comment
    А?! ( преди 14 години )
    Всъщтност подобен концепт наистина съществува, но е с обозначение Х4, който се явява така да се каже по-малкия брат на Х6 и може би наистина скоро ще го видим готов за серийно производство.
  • #41
    2 rate up comment 1 rate down comment
    EmoXide ( преди 14 години )
    Класа на спортните кросоувър купета е от доста отдавна. Infiniti FX постави началото преди време. Дълго нямаха конкуренция и алтелнатива, едва до появата на BMW X6. От сега нататък ще им става все по-тясно в този сегмент. Предложението на Ford в случая е по-малко като размери и вероятно ще е възможна алтернатива, но ще предлага по-малко вътрешно пространство и съответно не може дасе говори, че ще конкурира директно горепосочените. Но има време. Лакомията на BMW е чудовищна X2 може би идва.
  • #40
    2 rate up comment 1 rate down comment
    vel_co ( преди 14 години )
    Имах предвид на 1 серия да направят високопроходимо купе,извинявайте. Сега се сетих,че Х1 скоро ще излезе като нормален малък SUV.
  • #39
    2 rate up comment 1 rate down comment
    vel_co ( преди 14 години )
    Наистина Форд и Опел правят хубави неща напоследък. БМВ откри нишата на високопроходимите спортни купета с Х6, но сбърка размера - много по-добре щеше да е Х1,например,вместо неразумно скъпия танк Х6,излишно претъпкан с технологии (който смее - да кара офроуд с това лъскаво бижу).В случая мисля,че Форд показва правилния път за този тип автомобили.
  • #38
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Николай ( преди 14 години )
    последно. интересно решение на Форд. Стъпват в ниша, прилежаща на прескъпото Х6. Айде на бас, че няма да са единствени.... ;) Хиляди капацитети, проучват, проектират.... няма да има незапълнен сегмент... съвсем скоро ;)
  • #37
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Николай ( преди 14 години )
    и искам да кажа още нещо... рядко пиша, да не кажа съвсем не.... но в този сайт, или забранете коментарите или нормално и не пристрастно обективно виждащите хора ще потънат и няма да са ви "клиенти" повече. Аман от простащина.
  • #36
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Николай ( преди 14 години )
    имам чувството, че всички *** редовни в сайта са изказали мнение. Форд, нямали собствена визия, глупости. А Йозис ? Следват си концепта и то много добре. Не приличат на никой. Аз лично, в страничното си огледало като видя новото Мондео, то си прилича единствено и само на себе си. И т.н. с гамата. Бууст кросоувър за примерно 50к жълтици.... айде да е зле а ? Не вървяли продажбите... тук да се смея ли, да плача ли... Форд си продават много добре в ЕУ. И има за какво ;)
  • #35
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Или пък който е измислил комбитата,само той да си ги произвежда и никой друг,щото щели да го нарекат плагиат и крадец.Това са глупости и предрасъдъци!Ако,някоя фирма мисли,че може да направи по добър модел от вече излязъл на пазара такъв подобен,защо да не опита?Именно това е конкуренция и напредък в техниката и автомобилите.Когато всеки прави едно и също нещо,но по свое собствено виждане и начин.Другото е нагласата на хората как ще го приемат и както казах техните предрасъдъци.
  • #34
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Аз,не съм луд фен нито на БМВ,нито на Форд.Но,лично на мен ми харесват и Х6 и този модел,поне на тези снимки,които все още не са окончателни.А,до това кой,кого копирал при автомобилите,все някога на всички се налага,да използват чужди идеи.Когато един модел стане хит,се появяват и други подобни от конкуренцията.То е ясно.По тази логика освен Мерцедес,които са осователите,не трябва да има други марки и никой да не произвежда автомобили.