IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Capri се завръща.

Това ще бъде моделът на Ford за следващата 2010 г, версията на новото поколение на Focus с три врати.

Ford Capri се завръща.
От американската група постъпват по същия начин, както направи и Volkswagen с модела Scirocco. Ford сега иска да възроди един от най-популярните си и масови спортни модели.

Той ще бъде част от драматичните промени при новото поколение на Focus. Новият Ford Capri ще бъде пряк конкурент в Европа на модели като Scirocco и Renault Mеgane Coupе. Колата има за цел да впечатли по-младите купувачи. Дизайнът е получил много от стилистиката на концепцията Iosis Max, показана през март в Женева.

Спортният модел с три врати има изцяло нова предна част, доминирана от LED фарове и разположените дълбоко в долната част на решетката отвори за въздух. Прави впечатление и силно наклоненото челно стъкло, острата линия на покрива и издигнатата задна част. Като цяло автомобилът изглежда доста приятно и със сигурност ще предизвика интерес.
Задната броня е с интегриран дифузьор, на покрива има малък и стилен спойлер, задните LED светлини са много оригинални. Превесите и отпред и отзад са малки, което придава стегнат и агресивен вид на колата. Ford Capri ще има версия и със стъклен прозрачен покрив, което ще придава още повече обем и светлина в купето.
В интериора ще видим много от стила на хечбека Focus с пет врати, но в същото време централната конзола ще бъде нова, с модернизирана версия на системата на Ford Human Machine Interface.
Сред двигателите на Ford Capri ще видим новия турбоагрегат EcoBoost с обем 1.6 литра и две версии на мощността – 148 и 178 к.с. При дизелите прави впечатление новият 1.6 TDCi с мощност 128 к.с, както и двулитровия агрегат, също с две версии на мощността – 168 и 197 к.с. Новата версия на Focus Coupе ще се предлага и със скоростната кутия на Ford с два съединителя.
Както е традиция при Ford, ще видим и „горещи” версии на Focus ST и RS. Те ще са с двигателя с четири цилиндъра и обем 2.0 литра EcoBoost, който ще предлага 200 к.с.
0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Няма кола ***. Има собственик на кола, който не се грижи за нея. За това тя става ***.
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Тази помия на долните две снимки няма нищо общо с капри. Наистина американския дизайн е по-добър от тази кифла по-долу. Еднообемните автомобили са демоде.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 15 години )
    Че бегай в Америка,бре...Кой те е спрял.След като не искаш да си в Европа.Вадиш невероятни разсъждения на тема българска и европейска народопсихология:))))Дори и наистина да си прав,че ни мислят за третия свят,това не означава да се откажем от страната си,нали?Всеки има право на избор!Да,прав си,простащината ни заобикаля отвсякъде,но ако не се борим с нея,а бягаме в Америка,както всеки тръби,налява и надясно,тя наистина ще превземе България,защото засега все още не е успяла на 100 %.
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    chlkss ( преди 15 години )
    Ford sa bokluciii
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 15 години )
    Предполагам са подходили така, по-скоро мислят да го направят така изглеждащо, по масовия вкус на европееца. А на запад от дивата ни държавичка, се харесват еднообемните автомобили. Разбира се никой не иска от вас/нас да си го купуваме. За Балканците си има предвидени Шкода, Дачия и Лада. Нали в техните очи сме от Третия свят...кофти работа! Вулгарина е ГРАНДОМАН, обича гъзарията и мощните коли. Също като ЯНКИте. Но за жалост сме в Европа!
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Mercedes ( преди 15 години )
    Наистина изглежда много добре. Дано и на живо да е толкова красиво ;)
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Gembal ( преди 15 години )
    Защо не подходиха като при Мустанг!? 2 врати задно, предаване - да си прилича на легендарния Capri, а не на спортна версия на Фокус!
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TURBO ( преди 15 години )
    nai-golemite -> F O R D !!!
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    аз пък да попитам какво общо има тоя фокус5 с капри ? капри е класика със задно предаване...!? единственото общо е Името. Но да похабят името на класиката за това подобрено фокусче е просто безмислено и жалко...
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 15 години )
    До авторите на статията:Научете се да споменавате източника на изображенията. Това официална информация на Форд ли е или спекулация на някой артист? Това са две съвсем различни неща, пиленца!