IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия ще излизат от кризата с евтини автомобили

Nissan ще започне производството на евтин седан в Русия.

В Русия ще излизат от кризата с евтини автомобили


Това ще стане в сътрудничество с АвтоВАЗ и Renault. 

Съобщението беше направено лично от шефът на Алианса Renault Nissan, Карлос Гон, по време на откриването на нов завод на Nissan край Санкт Петербург. 

Гон не каза нито кога ще започне това производство, нито други подробности за този нов модел на Nissan. Той уточни обаче, че този модел няма да бъде само за Русия, а ще се продава в цяла Европа и на други пазари по света. 

В началото в руския завод на Nissan ще се сглобяват два модела – седана Teana и кросоувъра X-Trail. Teana ще бъде произвеждана още от този месец и ще се появи в продажба в Русия през лятото. 

Производството на X-Trail ще започне от септември. Очаква се на по-късен етап в Санкт Петербург да се произвежда и вариант на Teana с предаване 4х4. Според представители на Nissan тази модификация на модела вече е преминала през тестове и е готова за серийно производство. 


В същото време АвтоВАЗ съобщи, че ще започне производството на ново семейство автомобили с ниска цена. Това ще бъде Lada-2190, чиято цена според президентът на фирмата Борис Алешин, няма да надхвърля 220 000 рубли (около 9800 лева). 

Много е възможно този модел да използва платформата и редица други части от Lada Kalina. Според шефът на ВАЗ, още след около 5 години те ще произвеждат годишно около 300 000 броя Lada-2190. 

Алешин съобщи също, че през 2010 г. АвтоВАЗ ще започне производството на първия си модел на платформата Renault R90 (на нея се произвежда Logan MCV), като това ще бъде мини ван, но не каза очакванията за неговата цена.
0 от 500