IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A4 подобри рекорд за максимална скорост на Bugatti

Audi A4 постигна максимална скорост от 364.6 км/ч. и постави нов рекорд за максимална скорост с автомобил, захранен с биогаз.

Audi A4 подобри рекорд за максимална скорост на Bugatti
Целта на надпреварата е да популяризира алтернативните горива, като биогаза, който се получава при организирана ферментация на биологични продукти в анаеробна (без наличие на кислород) среда.

Новият рекорд бе поставен с Audi A4 Quattro, захранено от доработен 3.0-литров twin-turbo V6 двигател, доставящ 816 к.с. и 816 Нм. въртящ момент. Пилот на бързото Audi е Jürgen Hohenester - немски рали пилот, известен със страстта си към тунинга.

С постигнатата скорост от 364.6 км/ч Hohenester записа нов рекорд за максимална скорост с автомобил, захранен с биогаз, като отне титлата от Bugatti, чиято рекордна скорост бе 344 км/ч.

Интересното в случая, е че сивото Audi не е използвало 100% от потенциала си. Hohenester е пощадил колата, като е настроил така двигателя, че да доставя "само" около 700 к.с.

За развиването на рекордната скорост са помогнали многото аеродинамични допълнения (покривалата на колелата, имитиращи лети джанти, по-малките странични огледала и др.), както и високото октаново число на биогаза, което е между 120 и 140 единици.

В края на миналата година Hohenester постигна максимална скорост от 327.2 км/ч, но тогава колата доставяше "едва" 585 к.с.
0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кало ( преди 14 години )
    То трябва и да се чете братко: ...постави нов рекорд за максимална скорост с автомобил, захранен с биогаз!!!
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Косме ( преди 14 години )
    На кое Бугати рекорда е 344? На Вейрон е 407. Кой е писал статията? Веднага кът от заплатата 10 процента!
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    NANI ( преди 14 години )
    А може би смисъла е да се комплексират мишоци като теб братле:)
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    и къв е смисъла от тоз рекорд ? да се надъхват и без това тъпите фенове на ауди да карат още по малоумно
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Усещай се малко,к'во се правиш,баси смешника...
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    NANI ( преди 14 години )
    Повече ,няма да се дърпам на вързано с аудита на газ :)
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ?> ( преди 14 години )
    Вие нечетете ли? Това си е любител на тунинга, то и всеки от вас АКО беше малко по-навътре с мат'ряла и работи за малко повечко пари и има доста свободно време може да го подобри тоя рекорт.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    ally ( преди 14 години )
    Ами има известен смисъл,да.Задаваш си въпроса,и какво от това?Рено с годините ставаха все по-добри във Формула 1,и в същото време затвърдиха имиджа си на едни от най-лошите производители,даже са последни за 2008.Има производители,които не са във F1 или някъде другаде,но това не им пречи да се развиват,и то много добре.Така,че новината е интерсна,ОК,но само толкова.И аз мисля,че e премерена PR-акция.Няма лошо.
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Егаси и тъпака!Опитай по-успешно да имитираш изненада!Естествено,че на газ.Като е с висок коефицент на сгъстяване (над12),какъв бензин да полозват?Газта единственото решение.И то не обикновена газ,ако си прочел,каиш!
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Когато чупиш рекорди няма пиар. Ама трябва Акъл да го разбереш. *** сега да приказваш на Майкъл Фред Фелпс ,че прави пиар на Спидо.. Тъпан ,кажи ,че си умрял от яд и завист... Не мога да разбера кво ти бърка тъпата глава кво правят Ауди и кви рекорди чупят?