IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A4 подобри рекорд за максимална скорост на Bugatti

Audi A4 постигна максимална скорост от 364.6 км/ч. и постави нов рекорд за максимална скорост с автомобил, захранен с биогаз.

Audi A4 подобри рекорд за максимална скорост на Bugatti
Целта на надпреварата е да популяризира алтернативните горива, като биогаза, който се получава при организирана ферментация на биологични продукти в анаеробна (без наличие на кислород) среда.

Новият рекорд бе поставен с Audi A4 Quattro, захранено от доработен 3.0-литров twin-turbo V6 двигател, доставящ 816 к.с. и 816 Нм. въртящ момент. Пилот на бързото Audi е Jürgen Hohenester - немски рали пилот, известен със страстта си към тунинга.

С постигнатата скорост от 364.6 км/ч Hohenester записа нов рекорд за максимална скорост с автомобил, захранен с биогаз, като отне титлата от Bugatti, чиято рекордна скорост бе 344 км/ч.

Интересното в случая, е че сивото Audi не е използвало 100% от потенциала си. Hohenester е пощадил колата, като е настроил така двигателя, че да доставя "само" около 700 к.с.

За развиването на рекордната скорост са помогнали многото аеродинамични допълнения (покривалата на колелата, имитиращи лети джанти, по-малките странични огледала и др.), както и високото октаново число на биогаза, което е между 120 и 140 единици.

В края на миналата година Hohenester постигна максимална скорост от 327.2 км/ч, но тогава колата доставяше "едва" 585 к.с.
0 от 500