fallback

Най-вероятно Citroen ще прави супер автомобил

През следващите 3-4 седмици Citroen ще реши дали да пусне в серийно производство супер колата GT.

Това беше съобщено от шефа на производството във фирмата Винсент Бесон (Vincent Besson). Citroen GT беше показан за първи път като концепция на салона в Париж през миналата година. Дизайна е на Такумо Ямамото. Първоначално този автомобил не беше предвиден за серийно производство, а по скоро беше „шоу кар” показващ възможностите на фирмата. Сега в Citroen обмислят серийното й производство. Ако решат да дадат зелена светлина за производството на GT, което според Бесон е „много вероятно”, ще бъдат произведени само 15 автомобила, като всеки от тях ще струва около 1 милион евро. „Целта пред този проект не е да спечелим пари, но няма да си позволим и да губим пари”, казва Бесон. За разлика от концепцията GT, която е с електрически двигател, при серийната версия двигателят ще бъде V8 от Ford или General Motors. От Citroen ще решават в близките дни кой от двигателите да вземат, като изискването е мощността да е около 500 к.с. Според Бесон в Citroen вече има заявен интерес от клиенти. Ако колата получи зелена светлина за производство, серийната й версия ще бъде показана през септември във Франкфурт.
Тагове:
fallback
  • #5
    nationalidiot ( преди 15 години )
    Защо искат да правят супер автомобил, като сами не могат да си направят двигател. Повече ще им отива да продължат да си правят колите за обикновените хора(като нас всички). Само че и те не са им добри, може би само икономичните стават, но не и луксозните. Тръпката в един суперавтомобил е двигателят, а щом не могат да си го направят сами - това не говори добро за тях. По-добре изобщо да не влизат в този сегмент. Дизайнът като гледам е екстравагантен и необикновен, но само това...
  • #4
    mi6o ( преди 15 години )
    Az predpo4itam AeroX na Saab :D
  • #3
    RWD ( преди 15 години )
    Ако я пуснат, което не ми се вярва, то Ситроен най-накрая ще направят кола заслужаваща уважение след толкова много години. Кола със задно предаване надявам се.
  • #2
    .............. ( преди 15 години )
    nqma zna4enie dali sa krali dizain ako q pusnat v proizvodstvo 6e stane mn interesno osobeno pri po markovite bega4ki
  • #1
    Ме ( преди 15 години )
    Не са крали дизайни от кой ли не - особено отпред :)
fallback
Последни