fallback

Най-вероятно Citroen ще прави супер автомобил

През следващите 3-4 седмици Citroen ще реши дали да пусне в серийно производство супер колата GT.

Това беше съобщено от шефа на производството във фирмата Винсент Бесон (Vincent Besson). Citroen GT беше показан за първи път като концепция на салона в Париж през миналата година. Дизайна е на Такумо Ямамото. Първоначално този автомобил не беше предвиден за серийно производство, а по скоро беше „шоу кар” показващ възможностите на фирмата. Сега в Citroen обмислят серийното й производство. Ако решат да дадат зелена светлина за производството на GT, което според Бесон е „много вероятно”, ще бъдат произведени само 15 автомобила, като всеки от тях ще струва около 1 милион евро. „Целта пред този проект не е да спечелим пари, но няма да си позволим и да губим пари”, казва Бесон. За разлика от концепцията GT, която е с електрически двигател, при серийната версия двигателят ще бъде V8 от Ford или General Motors. От Citroen ще решават в близките дни кой от двигателите да вземат, като изискването е мощността да е около 500 к.с. Според Бесон в Citroen вече има заявен интерес от клиенти. Ако колата получи зелена светлина за производство, серийната й версия ще бъде показана през септември във Франкфурт.
Тагове:
fallback
  • #15
    kaleev ( преди 15 години )
    Az karam pego i sam mnogo dovolen,otkade si izvadi tozi izvod che pego sa mnogo loshi koli sexi ?
  • #14
    Анонимен ( преди 15 години )
    много добре изглежда *** к'во от това ... френска е, да се придържат към манджите тея французи и да оставят правенето на коли на германците
  • #13
    citroenxm ( преди 15 години )
    "Шефът на дизайнерския отдел Жан-Пиер Плу, заяви че GT Concept ще се произвежда в ограничен тираж. В изказването си Плу не споменава никаква конкретна дата за представянето на новия модел, но загатва за производството на само 20 бройки.феновете на моторспорта ще имат възможност да видят новата бегачка на 23 май по време на 24-часовата надпревара за издръжливост на пистата Нюрбургринг, Германия.На 12 юни автомобила ще бъде показан в родината си Франция, по време на състезанието"24 часа на Льо Ман
  • #12
    BELEG ( преди 15 години )
    НИТО ПЕЖО СА ЛОШИ НИТО СИТРОЕН НИТО РЕНОТЕ СА ПРОСТО УЖАСНИ
  • #11
    sexy ( преди 15 години )
    ПЕЖО СА МНОГО ПО-ЛОШИ КОЛИ. СИТРОЕН СА ПО-КРАСИВ ДИЗАЙН.
  • #10
    sany ( преди 15 години )
    Мазните *** от Ситроен си правят евтин PR,защото са затънали във ...фекалии!Марката им е с изключително лош имидж,за което никой не им е виновен,само собствената им мърлявщина.Имал съм Ситроен,и ме питай сега:НИКОГА ПОВЕЧЕ!
  • #9
    kiko ( преди 15 години )
    tva vse edno e sliazlo ot nekoi manga film, za tia kinti chovek she si zeme mclaren f1 ili veyron. 1mln euro za citroen (dori da e ot chisto zlato) ?!?!?
  • #8
    EmoXide ( преди 15 години )
    Едва ли. Но струва ми се, че както са тръгнали с тази изцяло нова моделна линия, която замислят под името DS, може дори да ги обособят като подразделение за луксозни и качествени автомобили. Както са примерно Lexus и Infiniti съответно за TOYOTA и Nissan
  • #7
    EmoXide ( преди 15 години )
    Грешиш, човече. Не са 1 или 2 фирмите произвеждащи невероятно способни бутикови спортни автомобили, без собствен агрегат. Но какъвто и двигател да си купят, обезателно ще го преработят по свои нужди. Безмислено е да хвърлят огромни средства по разработка на собствен голям мотор при положение, че няма да правят серийно производство. Ако това което пище по-горе е вярно, едва 15 броя, стигам до извода че мазните *** от Ситроен, просто искат да си избият разходите по прототипа.
  • #6
    nationalidiot ( преди 15 години )
    Но сякаш в последните години се опитват да променят репутацията си от обикновени производители на автомобили от средния и ниския клас на производители на коли от висок клас. Явно много пари са влели в Ситроен.
fallback
Последни