IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-вероятно Citroen ще прави супер автомобил

През следващите 3-4 седмици Citroen ще реши дали да пусне в серийно производство супер колата GT.

Най-вероятно Citroen ще прави супер автомобил
Това беше съобщено от шефа на производството във фирмата Винсент Бесон (Vincent Besson). Citroen GT беше показан за първи път като концепция на салона в Париж през миналата година. Дизайна е на Такумо Ямамото. 


Първоначално този автомобил не беше предвиден за серийно производство, а по скоро беше „шоу кар” показващ възможностите на фирмата. Сега в Citroen обмислят серийното й производство. 


Ако решат да дадат зелена светлина за производството на GT, което според Бесон е „много вероятно”, ще бъдат произведени само 15 автомобила, като всеки от тях ще струва около 1 милион евро. „Целта пред този проект не е да спечелим пари, но няма да си позволим и да губим пари”, казва Бесон. 


За разлика от концепцията GT, която е с електрически двигател, при серийната версия двигателят ще бъде V8 от Ford или General Motors. От Citroen ще решават в близките дни кой от двигателите да вземат, като изискването е мощността да е около 500 к.с. Според Бесон в Citroen вече има заявен интерес от клиенти. 


Ако колата получи зелена светлина за производство, серийната й версия ще бъде показана през септември във Франкфурт.
0 от 500