IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще прави „shooting brake” от Е-Клас

Mercedes-Benz планира да разшири вариантите на каросерията при новия E-Class.

Mercedes ще прави „shooting brake” от Е-Клас
Това ще стане с необичайния автомобил тип комби, но с три врати (този тип каросерия се нарича "shooting brake"). Според британското списание Car, новият автомобил от Клас-Е ще бъде създаден на базата на концепцията Mercedes-Benz Fascination, която за първи път беше представена миналата година в Париж.

„Ние сме производители на много комби модели в най-различни варианти, произвеждаме и купета. При каросерията на новия модел ние си „играем с всички възможни форми и съвсем естествено вече обмисляме възможността за серийно производство на подобен секси и емоционален автомобил, като концепцията Fascination", казва пред списание Car шефът на отдела за нови разработки в Mercedes-Benz Штефан Кьол (Steffen Koehl).
Във фирмата се надяват, че комбито с три врати от E-Class ще повтори успеха на купето с четири врати CLS. Ако бъде дадена зелена светлина на проекта, той ще бъде на пазара през 2011 г.
Тази година на автомобилния салон във Франкфурт ще видим и стандартното комби на E-Class.  
0 от 500