IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Magna печели битката с Fiat за Opel ?

Opel все още няма нов собственик, но слуховете предлагат различни версии за бъдещето.

Magna печели битката с Fiat за Opel ?
Източник близък до Magna International е цитиран от немския вестник Welt am Sonntag да обяснява, че австрийско канадската фирма производител на автомобилни части ще спечели битката за придобиване на Opel с Fiat S.p.A.


Ако това стане и Magna придобие контролния пакет от акции на притежавания днес от  General Motors Opel/Vauxhall, според информацията във немския вестник, има голяма вероятност  мощностите на Opel да бъдат дадени за производство на други фирми.

Вероятно в заводите на Opel ще се произвеждат модели на Ford или Peugeot. Според информацията в немския вестник, Magna няма намерение да затваря заводи на Opel в Германия, но може да закрие заводите си в Антверпен, Белгия и Лутън, Англия.
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    U96 ( преди 15 години )
    И как ще стане това,когато Фиат преговаря за голям заем за да спасят сами те?Ще теглят заем и за Опел ли?Ами нали тези пари трябва да се връщат,и това ще се отрази на цената на продукцията.Има инфо за това от миналата седмица,ама редакторите тук много новини проспиват.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    DeadFox ( преди 15 години )
    Защо да не е обоснован след като в момента на Опел не му достигат мощности, за да смогне на поръчките за Инсигния. Новата Астра няма да се учудя ако и нея я застигне подобна съдба (все пак и тя следва идейната философия на Инсигния).В момента единствено Опел от ГМ-ските фирми е на плюс, но американското правителство не иска техни доларчета от помощите да отиват в европа а дойчовците не искат да наливат евра в американската компания майка и ето ви един затворен дяволски кръг.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Р ( преди 15 години )
    Тук не става дума за мощности на заводите а за продажбите на дадена марка ,факт е ,че ОПЕЛ се търгува добре на европейските пазари и притежава добри позиций на Английския и Германския пазар. ФИАТ единствено ще спечели от закупуването на Опел.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    U96 ( преди 15 години )
    FIAT дори и на теория не може да стане най-мощния концерн.Мощностите на Opel са капка в морето,не се заблуждавай.А FIAT си имат достатъчно собствени проблеми,и този мерак към Opel е напълно необоснован.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 15 години )
    Глупости, "Източник близък до Magna International", демек, Магна чувстват, че губят почва под краката си за тая сделка и се опитват да въздействат на общественото мнение по всякакъв начин, включително и с "леки преувеличения", да не кажем "чисти лъжи". Стандартен подход :)
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TURBO ( преди 15 години )
    dobre dobrezaedno sys SAAB v kofata!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    В средата на 30-те Опел вече е преминал под управлението на GM и идва ред на следващото поколение достъпни компактни модели OPEL Р4,, чието производство не след дълго достига до 100 000 броя годишно (според слуховете през 1938 г. производството на модела е принудително преустановено по настояване на новото националсоциалистическо управление; причината за това е, че лидерите на Третия райх не искат да допуснат американският завод да се превърне в конкурент на новостроящата се фабрика на Фолксваген).
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Р ( преди 15 години )
    Най вероятно германците са видяли опасноста от това ФИАТ да се превърне в един от най мощните концерни на пазара и с това да се конкурира с Фве и Тойота.С цел това да не се случи са готови да жертват ОПЕЛ.Ако прочетете историята на Опел ще разберете ,че това не се случва за първи път. Жалко но факт !!!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Р ( преди 15 години )
    фИАТ предлага да прибави Опел към своето семейство и Опел да си остане като производител и да продължи разработки на нови модели.Магна предлга да унищожи Опел като марка и в тяхните заводи да започнат да се произвеждат други марки.Не мога да разбера тия дойчовци от глупост искат да закрият една добра марка на пазара....проста работа..