IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще прави нова версия на RS Spyder

Най-новото което Porsche подготвя, е версия на състезателния RS Spyder, която ще може да се движи по пътищата за общо ползване.

Porsche ще прави нова версия на RS Spyder
Трудно е да се повярва, че този модел може да бъде видян на улицата в сегашния си вид. Източници от фирмата обаче твърдят, че ще бъде изработена ограничена серия от Porsche RS Spyder, която ще има хомологизация за движение по улиците, също както направи  Mercedes-Benz със своя  SLR Stirling Moss.


Колата ще бъде със същия двигател V8 с обем 3.4 литра, който е монтиран на състезателната версия на RS Spyder и развива максимална мощност 480 к.с. При „уличната” версия обаче, Porsche ще ограничи тази мощност до около 400 к.с. В същото време тази версия ще бъде доста по-лека от състезателната и от другите модели на Porsche.

Каросерията ще бъде карбонов монокок, същият който беше използван допреди няколко години при болидите на фирмата във  F1. Тази версия на  spyder ще бъде с две места и дължина 4650 мм (това е по-дълго с 200 мм от 911), широчина 2000 мм и височина 1100 мм.
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    IMC ( преди 15 години )
    Така като гледам колата по-скоро говориме за 24 Le Mans, пък и до преси няколко години за последн път Porsche участват в F1 през 91-година и то само доставят двигатели. Така че според мен просто е сгрешено, случва се.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Dozer ( преди 15 години )
    "Каросерията ще бъде карбонов монокок, същият който беше използван допреди няколко години при болидите на фирмата във F1." Ако не се лъжа, Порше не са участвали във Формула 1 с карбонов болид. Ще бъда радостен да ми кажете, ако това е вярно, коя година се е случило.