IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel ще възражда Calibra?

Появиха се информации, че любителите на Opel ще имат доста поводи за любопитство и радост през идните три години.

Opel ще възражда Calibra?
На пук на неясното бъдеще на фирмата, въпреки предстоящото отделяне от General Motors, в Opel подготвят за пазара 20 нови модели и модификации, които ще видим през идните три години. 

Вече беше показано новото поколение на Astra. Сега се говори за нова версия на успешната Insignia (след седана и комбито). Макар за нея да не се знае практически нищо, от Opel описват бъдещия модел като „купе с предаване на движението към четирите колела”. 


Това даде основание на редица автомобилни издания и експерти да заговорят за връщането на Calibra или по-точно за появата на неин идеен наследник. Колата с две врати ще има широка база и издути арки над колелата. Предната част на бъдещото купе ще бъде много близка стилово до концепцията Opel GTC, показана в Женева през 2007 г. 

Колата ще бъде с бензинов V6 турбодвигател  с обем 2.8 литра, който познаваме от Insignia OPC ( при Vauxhall – VXR), който предоставя 350 к.с. и ускорява автомобила до 100 км/час за 6 секунди. 

Макар този автомобил да е с голяма част от механиката на  Insignia, той ще представлява нещо повече от версия купе на успешния модел на Opel. Неговата колесна база ще бъде по-малка и поведението на пътя ще бъде по-спортно. Колата ще има по-широка следа. Окачването ще бъде изцяло ново. От Opel казват, че ще има и сериозни промени в системата 4х4, които ще допринасят за по-добра управляемост на купето. 

Сред другите нови планове на Opel са открита версия на Corsa, като купе/кабриото ще замести  Tigra. Ще дочакаме и нова Zafira, модернизация на компактния SUV модел  Antara, като ще има и версия на нов малък  off-road. 

В Opel ще продължат усилията за разработка на високоефективни модели, като първо ще видим вариант ecoFLEC на Insignia. Opel разработва и електромобил, наречен Trixx, модел създаван на базата на технологията от Ampera.
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Емо ( преди 15 години )
    Това е една страхотна конкуренция на Лагуна купе, 407 купе, но до там.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Опел скоро няма да са конкуренция на Ауди. Просто нямат полза от това. ЩЕ им трябват не по-малко от 10 години, за да успеят да изградят име и да се наредят до Ауди, БМВ, Мерцедес и Лексус.. На Лексус и Ауди им трябвахе толкова - 10-тина години за да се наредят до БМВ и Мерцедес, не мисля че Опел (при това с по-съмнителна слава и без финасовата мощ на VW и Тойота, когато още нямаше криза), ще се справят по-бързо!
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    OPEL станаха новите диктатори в автомобилния свят!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TURBO ( преди 15 години )
    po-skoro dovijdane opel i ***
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Тази кола излъчва послание "Сбогом Audi"!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Sparx ( преди 15 години )
    На мен по скоро ми прилича на SL-a ... но както и да е ... няма значение на какво прилича а какще изглежда като го видим по улицата и дали ще го видим изобщо :) и разбира се дали ще можем да си го купим ;)
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 15 години )
    Етот това вече е красив OPEL!!!Жалко, че отзалече си е двойник на Mercedes C-classe...