IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи информации за новото поколение на Audi A3

Това са първите компютърни образи на новия Audi A3, който ще бъде на пазара от началото на 2011 г.

Първи информации за новото поколение на Audi A3
Британското списание AutoCar съобщава, че за първи път при семейството на А3 ще се появи и седан, предназначен за пазара в САЩ. Заедно  с него ще видим традиционния хечбек, sportback и кабриолет. 


Решението да се добави седан към разновидностите на А3 се определя от експертите като добро, защото версията на А4 с четири врати доста нарасна по размери през последните години. От 1994 г. когато се появи първото поколение на А4, тя увеличи дължината си с цели 320 мм, широчината се увеличи с 90 мм, а височината с 15 мм. 

Сега новият седан  Audi A3 ще има размери подобни на тези които предлага Volkswagen Jetta с дължина около 4550 мм. За разлика от доста консервативната Jetta, новият седан A3 ще има профил на купе, но ще предлага и много място за багаж с обем на багажника от над 500 литра. Това е със 130 литра повече от това което предлага днешния  A3 Sportback. 

Бъдещето поколение на А3 ще бъде произвеждано на нова платформа, която ще служи и на модели на „роднинските” Seat, Skoda и Volkswagen. Окачването ще запази комбинацията от  MacPherson отпред и четири раменна конструкция отзад. 


Новият A3 няма да предложи радикални промени в дизайна, както личи от компютърните образи, като ще запази стила, който помогна на автомобила да реализира повече продажби в много европейски страни от Серия-1 на BMW и А-Клас на Mercedes-Benz. 

Audi ще представи новото поколение на A3 с базисен турбодвигател TFSI с обем 1.2 литра и мощност 105 к.с. Това е малко повече от мощността на днешния базисен двигател на А3, бензиновия 1.6, като новият двигател обаче ще има с 15% по-нисък разход на гориво. След него ще идва версията с двигател с обем 1.4 литра и мощност 140 к.с., следван от 1.8 с мощност  170 к.с. и 2.0 TFSI с мощност 210 к.с. „Горещият” S3 quattro ще остане с 2.0 turbo, но с повишена мощност с 15 коня до 280 к.с. 

При дизеловите двигатели за А3, базисен ще бъде 1.6 TDI с мощност 105 к.с. При него стандартно ще бъде монтирана системата stop-start и той ще има среден разход на гориво от под 4 литра на 100 км. Сред другите дизелови агрегати ще бъде и двулитровия с две разновидности на мощността - 140 и 170 к.с. В Audi работят и върху версия на този двигател с две турбини, като казват, че ще постигнат мощност подобна на тази при двулитровия би-турбо на BMW – 204 к.с. 


Стандартно новото Audi A3 ще бъде със задвижване на предните колела, но ще има и версия със система 4х4. Освен механичната скоростна кутия с шест степени, която ще бъде базисна, ще се предлага и трансмисия със седем предавки и два съединителя.
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    hua ( преди 15 години )
    това си чист голф
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    325d ( преди 15 години )
    А3 никога не е било сериозно Ауди.Произвеждат го само за да имат нещо в този клас.Иначе си е голф със скъпо и калпаво окачване,нищо повече.И в момента базовия мотор е 8 клапанов,ташааааак...:))))
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ghjghj ( преди 15 години )
    *** ако бяхте прочели статията щяхте да разберете ,че А3 е бил по продажби БМВ 1-ва серия. Така ,че продължавайте да се подигравате а ние ще ви се смееме. От няколко години Ауди издуха БМВ. И докато преди 10 години БМВ продаваха 10 пъти повече автомобили от Ауди ,сега нещата са КОРЕННО различни и БМВ в момента диша праха на Ауди. Кой би си помислил ,преди 10 години ,че това ще се случи? Ауди да са лидери в дизайна а БМВ да пълни класациите за 100-те най-грозни коли!!
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MoTkO ( преди 15 години )
    BMW първа серия е за пасивните педерасиа това Audi е за активните :)
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Vinagi po-dobriteBmw ( преди 15 години )
    Poglednete samo stranichnata liniq na vratite..Kak kopirat tezi neshtastnici, i to ot koq firma,vse edno sa "krali" edno kum edno ot 1 cata na BMW.DA ebbba i smoatanata firma izmislena Audi
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    325d ( преди 15 години )
    Хайде,бе от 2 години го дъвчат този 1.6 TDI!То бива кьорфишеци,ама като VW други няма!И този с компресор и турбина,какво само го говорят,станаха смени,откриха топлата вода.Още в края на 2009 ще има такива на пазара,те през 2011.Много са зле Audi!
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ha ha ( преди 15 години )
    VW SCIROCCO..