fallback

Porsche 911 GT3 отново по-бавно на Нюрбургринг от Nissan GT-R

Обновената версия на състезателния суперавтомобил Porsche 911 GT3 премина северната обиколка на пистата Нюрбургринг за 7 минути и 40 секунди.

Автомобилът е бил управляван от тест-пилота на фирмата Валтер Рерл. Според официални представители на Porsche, цитирани от американското издание  Motor Trend, времето би било с около 2 секунди по-добро ако по същото време на пистата не е имало и други автомобили. Дори обаче да се приспаднат двете секунди забавяне по тази причина, времето е далеч от показаното от Nissan GT-R, модел 2010, който е направил една обиколка за 7 минути и 26 секунди и седем десети. Според шефът на проект за спортни автомобили на Porsche Андреас Пренингер (Andreas Preuninger) обаче, в немската компания все още държат на своето мнение, че суперавтомобилът Nissan GT-R не може да премине през северния участък на пистата Нюрбургринг за време под 7 минути и 54 секунди и в този смисъл резултатът на Porsche е по-добър. През миналата година шефът на отдела за нови разработки на Porsche, Аугуст Ахлайтнер нарече рекорда на Nissan GT-R „мошеничество”. Изявлението му беше направено след изпитание на Nissan GT-R на пистата Нюрбургринг от инженери на Porsche. Според тях поставения рекорд от Nissan вероятно е постигнат с някаква доработка на колата и със спортни гуми, а не със серийна версия. В отговор на това от Nissan представиха снимки на използваните гуми и видеозапис на теста. Освен това в Nissan предложиха на пилотите от Porsche да преминат безплатен курс по управление преди отново да се опитат да опровергаят резултата на GT-R на Нюрбургринг. Все още е трудно да се определи кой е прав в този спор. По повод на Chevrolet Corvette ZR1, друг автомобил преминал пистата доста по-бързо от  911 GT3, (за 7 минути, 26 секунди и 4 десети) Пренингер заяви, че това е безусловно много бърз автомобил, но той е създаден с различни цели от тези на Porsche 911 GT3.
Тагове:
fallback
  • #25
    Diabolus_six66 ( преди 15 години )
    до kaos: Пич, Порше наистина е чист спортен автомобил, но ако говориш за GT2, GT3, 911 Turbo двигателите им са ЗАДНОразположени, а не средно :) и все пак GTR e по-добър заради окачването, AWD системата(ATESSA-ETS Pro 2) т.нар. 'power delivery' липса на осезаема турбо дупка :)
  • #24
    БайХйуй ( преди 15 години )
    И междудругото тойота на джапаски значи : провинциално поле, разбирай : нива, бахча, бустан !!!
  • #23
    kaos ( преди 15 години )
    Чета останалите коментари и се учудвам, "немците нямали състезатели"? Тоя човек кадето го казва да го пази Госпот, та Германия е държава на колела, двигателят с вътрешно горене идва от там; за WRC-то видяхме как напуснаха "великите" японци, и незабравяйте тея марки Mercedes, BMW, Porsche - най-добрите автопроизводители, други добри европейски марки - Ferrari, Audi, Lamborgini! Японците кво пройзвеждат - Toyota, susuki и другите "суперавтомобили"
  • #22
    kaos ( преди 15 години )
    Поршето си е чист спортен автомобил - средно разположен двигател и задно предаване, няма как тоя Нисан да е по-бърз, просто поредната японска лъжа. И до bobiTurboto какво предсавлява тоя четворен диференциал, защото уча двигатели и силово предаване и никаде несъм го срещал това понятие.
  • #21
    БайХйуй ( преди 15 години )
    Не си прав qwerty. Има японски пилот на 24 те часа стартира за 20 ти пат или за 30 и никога не е финиширал...проверете в ikipediqta то зи който ме обижда и пише с ника ми, този *** от дребни японски ***, па и харесало му е явно, ***, който намесва расовите различия в спора ни, първо ще го питам от коя раса е? Вероятно е от мелезите на азиятската мигрирали из европа (***). Друга абеснение за самонаебливото му поведевие нямам. На и така да е, нека си спомним историята... нема символи ку
  • #20
    hm ( преди 15 години )
    НисанGT-R не трябва ли да бори със Порше 911 турбо!!!Със еднакви технически данни са и двата автомобила,порше GT3 e с атмосферен мотор,няма нищо общо!Поправете ме ако греша!
  • #19
    0004 ( преди 15 години )
    Да Нисанчето е готено дори доста но това е преходно, като диско парче :) А Rock'n'Roll е вечен :)
  • #18
    ghjghj ( преди 15 години )
    Както е казал народа ПОСМАЛИ ***. Нисана почва на цена от 80 000 долара базата! Това първо! Второ Порше 911 GT3 изобщо не е най-бързото Порше ! Ако си чувал КарераGT 612 коня. Дори GT 2 е по-мощно от GT3!
  • #17
    Blago ( преди 15 години )
    поне знаеш ли на кой са тези марки или само си плямпаш?
  • #16
    Kiro 66 ( преди 15 години )
    напълно си прав-отгоре на всичкото Нисана е по евтин и то с доста-пък лично на мен дизайна ми харесва много повечеа немците ако ще най-добрия пилот да сложат в *** порше все ще е много назад в класацията.
fallback
Последни