fallback

Porsche 911 GT3 отново по-бавно на Нюрбургринг от Nissan GT-R

Обновената версия на състезателния суперавтомобил Porsche 911 GT3 премина северната обиколка на пистата Нюрбургринг за 7 минути и 40 секунди.

Автомобилът е бил управляван от тест-пилота на фирмата Валтер Рерл. Според официални представители на Porsche, цитирани от американското издание  Motor Trend, времето би било с около 2 секунди по-добро ако по същото време на пистата не е имало и други автомобили. Дори обаче да се приспаднат двете секунди забавяне по тази причина, времето е далеч от показаното от Nissan GT-R, модел 2010, който е направил една обиколка за 7 минути и 26 секунди и седем десети. Според шефът на проект за спортни автомобили на Porsche Андреас Пренингер (Andreas Preuninger) обаче, в немската компания все още държат на своето мнение, че суперавтомобилът Nissan GT-R не може да премине през северния участък на пистата Нюрбургринг за време под 7 минути и 54 секунди и в този смисъл резултатът на Porsche е по-добър. През миналата година шефът на отдела за нови разработки на Porsche, Аугуст Ахлайтнер нарече рекорда на Nissan GT-R „мошеничество”. Изявлението му беше направено след изпитание на Nissan GT-R на пистата Нюрбургринг от инженери на Porsche. Според тях поставения рекорд от Nissan вероятно е постигнат с някаква доработка на колата и със спортни гуми, а не със серийна версия. В отговор на това от Nissan представиха снимки на използваните гуми и видеозапис на теста. Освен това в Nissan предложиха на пилотите от Porsche да преминат безплатен курс по управление преди отново да се опитат да опровергаят резултата на GT-R на Нюрбургринг. Все още е трудно да се определи кой е прав в този спор. По повод на Chevrolet Corvette ZR1, друг автомобил преминал пистата доста по-бързо от  911 GT3, (за 7 минути, 26 секунди и 4 десети) Пренингер заяви, че това е безусловно много бърз автомобил, но той е създаден с различни цели от тези на Porsche 911 GT3.
Тагове:
fallback
  • #5
    пепо ( преди 15 години )
    Гаврата продължава...
  • #4
    NISSAN FAN ( преди 15 години )
    "Rekorda na NISSAN GT-R bilo "moshenichestvo",Corvette ZR1 ...s razlichni tzeli ot tezi na Porsche 911GT3." Zaedno s komentara na her A.A. sram za Porsche.
  • #3
    TURBO ( преди 15 години )
    e tia 2 karuchki ne znam shto gi mychat
  • #2
    Батко ( преди 15 години )
    Към s500! Култова реплика от Такси 1! А!!! Те мерцедес и коли ли правели!!?
  • #1
    s500 ( преди 15 години )
    кои бяха тия порше ?
fallback
Последни