IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Супер спортен лукс във формата на SUV: Fornasari RR9

Марката Fornasari не е особено популярна сред широката публика, но определено е понятие за колекционерите и ценителите на автомобилния дизайн.

Супер спортен лукс във формата на SUV: Fornasari RR9


Най-новият модел на италианската фирма е луксозен супер спортен SUV, изграден на базата на Corvette.
Fornasari RR9 определено няма да остане незабелязан на улицата – характеризира се със сърдит външен вид и брутални технически характеристики. Дизайнът се отличава със закръглен купе-покрив и заден спойлер. Отзад впечатляват четирите тръби на ауспуха, разположени вертикално 2х2, стил, който вече е познат от Lexus IS F и Ferrari California.



Основни детайли от каросерията са изработени от карбон и кевлар. Колесната база на RR99 е 3.25 метра. Разпределението на тежестта според Fornasari е 50:50 между предната и задните оси. Силата на мотора се разпределя обаче 60:40 в полза на задните колела. Освен това има много сила за разпределяне. Тя идва от 6.0 литров 8-цилиндров мотор от Corvette, чиято мощност е повишена от момчетата на Fornasari до 610 к.с. Максималният въртящ момент е 748 Nm. Може да се избира между две скоростни кутии: 6-степенна ръчна от Borg Warner или Hydra-Matic автомат с 4 степени. Така тежащият 1.85 тона автомобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди. Максималната скорост е 280 км/ч, а средният разход, според производителя, е 12.5 л/100 км. Каросерията може да бъде качена на джанти с размер от 18 до 23 цола.



Ексклузивитетът обаче си има цена и тя е закована на 180 хиляди евро.
0 от 500