IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ стимулират покупката на нов автомобил, като освобождават от данъци

Американската данъчна служба (Internal Revenue Service - IRS) прие решение през следващата година да върне на купувачите на нови леки автомобили, пикапи, мотоциклети и фургони заплатените от тях държавни и местни данъци и такси.

В САЩ стимулират покупката на нов автомобил, като освобождават от данъци
Според изданието Houston Business Journal, това решение е взето за да се подпомогнат производителите на автомобили да преодолеят кризата. 


Данъчната сружба ще връща данъци и такси само за автомобилите закупени във времето от 16 февруари 2009 до 1.01.2010 г. Сумата на покупката не бива да превишава 49 500 долара. Има и още едно ограничение, схемата не важи за лица с годишен доход над 125 000 долара или за семейства с годишен доход над 250 000 долара. 

В САЩ и самите фирми производители се опитват да стимулират продажбите с най-различни схеми, като най-новата от тях е на Ford и Hyundai. Двете фирми се наемат да плащат вноските по лизинга или кредита на хора закупили нов автомобил и загубили работата си след това.   
0 от 500