IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще прави и R2

Audi се опитва да засили репутацията си на добър производител на спортни автомобили.

Audi ще прави и R2
Сега фирмата подготвя пускането на нов модел с разположен по средата на платформата  двигател, с който да конкурира Mercedes-Benz SLK и Porsche Boxster


Този модел ще бъде спортен двуместен открит автомобил, засега известен като R2. Всъщност той ще бъде обща разработка с Volkswagen, чиято версия, наречена BlueSport Concept, беше показана в Детройт през януари.  

Audi R2 ще е с ново шаси и окачване. Възможен е вариант 4х4, като системата ще бъде Haldex  (варианта монтиран на Golf R32). Напоследък се появиха и спекулации, че откритият автомобил ще има и хибриден вариант, който ще помогне на Audi да намали вредните емисии от своите модели. 

Сред двигателите за R2 ще бъдат бензиновите двулитрови агрегати с четири цилиндъра и по-мощните с обем 2.5 литра и пет цилиндъра. Мощността им ще варира от 200 до 380 к.с. Максималната скорост ще бъде ограничена до 250 км/час, а ускорението до 100 км/час ще е за под 6 секунди при най-силните версии. Предвижда се и дизелов вариант на бъдещия открит спортен Audi R2. 

Дизайнът ще продължи добрите традиции на марката при спортните модели, като ще има някои общи черти със суперавтомобила R8. 

Очаква се Audi R2 да бъде на пазара след около 3 години, а цената му ще започва от около 32 000 евро.  
0 от 500