IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota връща MR2 като хибридно купе

Изглежда, че Toyota MR2 се завръща. Според изданието Auto Express, Toyota разработва спортен хибрид, който ще възроди култовия модел и ще стане главен съперник на бъдещата Honda CR-Z.

Toyota връща MR2 като хибридно купе
За разлика от своя предшественик, който беше роудстер, новият MR2 ще бъде компактно купе. Колата ще бъде със задно предаване, със скоростна кутия която ще се превключва от волана и със специален вариант на хибридната система позната от Prius


Новият модел ще има изключителна динамика и едновременно с това впечатляващо нисък разход на гориво и ниски вредни емисии. Роудстерът Toyota MR2 беше спрян от производство през 2007 г. Според Auto Express цената на бъдещото компактно спортно хибридно купе няма да надхвърля 22 000 евро. 

Изданието показва и първи компютърни образи на купето, които показват как ще изглежда спортния хибриден автомобил. Отпред се забелязва известно влияние от стила на спортната концепция Toyota FT-HS, а отзад светлините са също от тази концепция. 


Главното предизвикателство пред Toyota ще бъде да създаде хибридна система способна да достави динамиката нужна за една подобна кола. Амбицията на японската фирма е да постигне ускорение от място до 100 км/час от около 7 секунди.  
0 от 500