IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отново инцидент с прототип в Германия

Прототип на Wiesmann GT бе помлян на аутобан в Германия.

Отново инцидент с прототип в Германия
Само месец, след като при фатален инцидент с новото 911(998) Convertible загина тест пилот на Porsche, в интернет пространството се появи информация за инцидент с Wiesmann GT.
Интересното в случая, е че двата инцидента са станали на петък 13-ти. Добрата новина, е че при мартенския инцидент жертви няма.



Според официалната версия, прототип на Wiesmann GT се е движел в лявата лента на аутобан A31 в Германия, спазвайки ограниченията на скоростта. До инцидента се стигнало, след като червено BMW E30 Кабрио, навлязло от средна в лява лента и засякло пътя на тест автомобила. Пилота на прототипа опитал да избегне сблъсъка, като завил максимално в ляво и ударил мантинелата. След сблъсъка с предпазното съоръжение, пилота изгубил контрол над автомобила и се ударил в застигащ го камион. В инцидента бил въвлечен още един по-малък камион с ремарке, който не успял да спре и ударил спрелите на платното автомобили. 



В инцидента са пострадали сериозно двама човека. Жертви няма, но тест автомобила е тотално помлян, като според запознати щетите се оценяват на минимум 150 000 евро.
Шофьора на червеното BMW е избягал и полицията го издирва.
0 от 500