IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов кросоувър на SsangYong

На автомобилния салон в Сеул, южнокорейската фирма SsangYong ще представи нова концепция на кросоувър, наречен C200 Eco.

Нов кросоувър на SsangYong
Според съобщението на фирмата „това ще бъде практически готова за серийно производство концепция”. Колата ще бъде представена и във версия  Aero. Двата автомобила ще се отличават само по външни белези, докато цялата техническа част ще бъде една и съща. 


Първият прототип на SsangYong C200 Eco беше показан миналата година в Париж и дизайна беше дело на ателието Italdesign. Сега обаче дизайнът ще бъде по-различен, става ясно от съобщението на SsangYong

Размерите на C200 са близки до тези на Toyota RAV4, Honda CRV и Nissan Qashqai, а колесната му база е 2640 мм, което е с малко повече от разстоянието между осите при VW Tiguan. SsangYong С200 ще бъде сред първите модели на марката, които ще получат самоносеща каросерия. 

Двигателят е двулитров турбодизел с мощност 175 к.с., който ще се комбинира с автоматична скоростна кутия с шест предавки. За европейските пазари корейската фирма планира да произвежда бъдещия С200 в Русия, в завода на фирма Sollers в Татарстан. Прогнозното производство е от 35 000 автомобила годишно. 

На автомобилния салон в Сеул, SsangYong ще представи и хибридна версия на Kyron, с дизелов двигател и електромотор. Колата ще има и технологията за регенериране на кинетичната енергия използвана при спирачната система и превръщането й в електроенергия, която ще зарежда акумулатора. Според представители на фирмата, хибридния Kyron ще има с 25% по-нисък разход в сравнение със стандартните автомобили от този клас.
0 от 500