IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви открита версия на Twingo

В Renault се съобразяват със свиването на пазара за по-големи и луксозни автомобили и не е изненада, че подготвят нов малък модел.

Renault готви открита версия на Twingo
Става въпрос за открита версия на най-малкия модел на фирмата. Това е  Twingo CC. 


Този модел е доста отдавна очакван, дори се говореше, че ще го видим като концепция миналата година на автомобилния салон в Париж. Това обаче не се случи дори през този месец в Женева. Появиха се обаче нови шпионски снимки, показващи, че тестването на малкия роудстер продължава.



Засега от Renault не дават информация за Twingo CC. Най-вероятно ще бъде използвана техническата част на сегашното поколение на Twingo, включително и миниатюрния, но доста мощен четирицилиндров двигател с обем 1.2 литра, от който се очаква да предложи за роудстера мощност от около 90 kW. 

Покривът ще бъде твърд и автоматично отварящ се. Ще има само една част и опростен механизъм за отваряне и затваряне. 


Макар да е трудно да се види нещо от тежката маскировка покриваща Twimgo CC, може да се съди, че по-голямата част от каросерията ще бъде нова и ще се различава от тази при стандартния модел. От Renault биха искали новият мини роудстер да бъде съперник на утвърдили се на пазара модели като Peugeot 207 CC или Opel Tigra TwinTop.  
0 от 500