IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus Evora ще има и кабрио версия

Британският производител на спортни автомобили Lotus ще представи открита версия на модела Evora.

Lotus Evora ще има и кабрио версия
Автомобилът ще бъде на пазара след около две години и ще има мек покрив, който може да се сваля. Според изданието Auto Express, частта от покрива, която ще се сваля няма да бъде оставяна в колата. 

Това спестява усилията и средствата да се мисли за скъпоструващи механизми за сгъване, както и за място, на което покривът да се складира. 


Технически откритата версия на Lotus Evora няма да се промени, с изключение на усиленото шаси и каросерия. Спортният автомобил ще запази двигателя V6 с обем 3.5 литра от  Toyota, който предлага максимална мощност от 280 к.с. Той се комбинира с механична скоростна кутия  с шест предавки. 

Все още не е известно каква ще бъде динамиката на кабрио версията и как усилената каросерия и шаси ще й се отразят. Динамиката на купето е отлична - Evora ускорява до 100 км/час за под 5 секунди и има максимална скорост 260 км/час. 

Според Auto Express, Lotus готви и „гореща” версия на купето Evora. Очаква се този автомобил да има версия на двигателя с механичен компресор, като мощността  трябва да достигне 400 к.с. 

Продажбите на спортното купе Lotus Evora във Великобритания ще започнат от 2 май. Цената на двуместната кола е 47 500 паунда, (малко над 100 000 лева), а за версията с две допълнителни места ще се доплаща още 2375 паунда, (около 5000 лева).
0 от 500