IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Така ли ще изглежда новото поколение на BMW 5?

BMW пусна днешното поколение на „петицата” (E60) през 2003 г. През 2007 колата премина през умерен фейслифт.

Така ли ще изглежда новото поколение на BMW 5?
Сега е време в Баварската фирма вече да мислят за следващото поколение на Серия-5. Като се знаят темповете и сроковете на подобна замяна, почти е сигурно, че в BMW дизайнът на новата „петица” най-вероятно вече е одобрен и известен. 

Ако е така, това е отново дизайн одобрен от вече напусналия и толкова противоречив главен дизайнер на BMW Крис Бангл (Chris Bangle). Колата трябва да се появи на пазара през 2011 г. 

Сега е времето на спекулациите и вече започнаха да се появяват компютърни образи на бъдещия модел. Разполагаме с първата интерпретация на бъдещата петица, направена от Jonsibal. 


Този компютърен образ е направен след като стана ясен дизайна на предната броня и се появи сканирана брошура за бъдещия модел. Според авторите, следващата Серия-5 ще носи общи белези с преминалата през фейслифт Серия-3 (капака на двигателя), със стила на Серия-7 (радиаторната решетка), както и нещо от CS Concept и наскоро показания Серия-5 GT Concept. 

Повечето от двигателите за бъдещата Серия-5 ще бъдат изцяло нови, от така наречената серия EfficientDynamics. Ще има богат избор на бензинови и дизелови двигатели, като вероятно ще се появи и хибридна версия. BMW 535i ще използва би-турбо бензинов двигател с обем 3.0 литра и мощност 326 к.с., докато BMW 550i ще бъде също с би-турбо, но V8 с обем 4.4 литра и мощност 408 к.с. 

BMW ще представи нов компактен четирицилиндров бензинов турбодвигател. Ще видим и някои нови или обновени дизелови агрегати с бъдещата „петица”. За първи път ще видим и версия на M5 с по-компактен турбодвигател с мощност около 550 к.с.
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    www ( преди 15 години )
    ti i tvoia ortak neste dobre s glavite!!!kolata e perfectna
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    От Бова-кар то няма друг представител в Бургас на БМВ. И ако не вярвате идете в някоя автокъща и пробвайте една петица. До колкото разбрах от сервиза казаха ,че по принцип всички петици имат такова усещане а нашите модели ги поръчахме през Ноември 2004г. а пристигнаха през Април 2005г. Между другото от сервиза казаха ,че това е търсен ефект от БМВ ,колата е правена да дрифтира и с минимално усилие но пък ме кара да се чувствам несигурен с по-висока скорост на завой. Може някой хора да обичат това но не и аз както и съдружника ми. Това е усещане, как да ви го обясня ,трябва да покарате ,за да го усетите и да ме разберете за какво точно ви говоря. Сега с една друга марка коли ,която караме в завоите имам чувството ,че колата ми е заварена за асвалта. Но може би БМВ с 4Х4 да е по същия начин ,незнам не съм се замислял. Може и да си прав.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MihaiL ( преди 15 години )
    Ами поради тази причина я има системата ексдрайв,както се казва най интелигентната система 4х4,ама то е друг въпрос това.Значи с М пакет си ги поръчахте,щом са с м пакет би трябвало да сте ентусиасти хора обичащи бързите скорости и динамичните показатели на автомобилите.кажи ми коя година ви бяха петаците,и от кой дилър ги взехте.Извини ме ама ние също сме шофирали такива коли,не съм съгласен с теб че колата залюлява и всякви други такива.един от най добрите бизнес автомобили.да си караш новия автомобил със здраве.
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    за пръв път чувам че 5-серия има лошо поведение на пътя. колата има изключителна стабилност при много високи скорости и при все че съм пристрастен като служител на БМВ може да се разровите за коментари от някой компетентен като TOP GEAR например. най-критичното предаване се изказа за изключителното поведение на 5 серия при високи скорости на писта
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Извинявай ама янво или не си карал конкурнтна марка ,за да откриеш ОГРОМНАТА разлика или просто лъжеш. Първо да ти разкажа една историйка ,двамата с моя съдружник си поръчахме две еднакви БМВ-та 530D ,чакахме ги половин година до като дойдат . С нетърпение ги чакахме и двете ги поръчахме с М-пакет ,черни страхотия. Обаче!! Като си взех колата след 1 месец ми се наложи да пътувам извън града и с изумление открих ,че колата се залюлява в завоите!!! Попитах ортака дали е усетил нещо такова в неговата и той с изумление ми каза ,че и той в завоите чувства едно заклащане сякаш колата ще поднесе всеки момент!! Оказа се ,че това е при всички нови Петици!!! Незнам от задното ли е или от каво но и двамата след една година си продадохме БМВ-тата и сега сме с друга марка пак от същия клас но няма да споменавам коя ,за да не ме изкарате пристрастен или ,че правя реклама на друга марка. От 2003г. до сега петицата никога не е била толкова слаба ,спряма конкурентите си в класа и това е очевадно при шофиране.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Myleena ( преди 15 години )
    9 е адски прав За останалите. . .Дерзайте!!!
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    NANI ( преди 15 години )
    Колата на снимката изгелжда добре,много по-добре от сегашния модел!Ако обаче трябва да избирам автомобил от този клас в момента,бих избрал без колебание А6 Quattro по възможност S-line:)
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Много интересни коментари пишете, просто ме разбивате. 7-ми номер, би ли ми показал въпросния корейски автомобил? Що за глупости пишете. Карал съм три Е60-ки и за мен това е най-добрата кола по отношение на цена-качество ( говоря за втора употреба ). Хубавите Е60 нови стигат дори и 120 000 лв. Както и да е. Смешно е да плюете една истинска кола с внушителен външен вид и безпрецедентно качество, каквато е Е60. Който е притежавал такъв автомобил няма да си позволи такива безумни и елементарни коментари.Поздрави
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    аз лично не виждам разлика...
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    M3 ( преди 15 години )
    Ами дано оправят задницата,че на сегашната 5-серия стоповете и все едно са на корейски автомобил от средата на 90-те.,на свинче звънче.Никаква идея за дизайн,а струва на 90 бона ,,...wow..!!!