IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Така ли ще изглежда новото поколение на BMW 5?

BMW пусна днешното поколение на „петицата” (E60) през 2003 г. През 2007 колата премина през умерен фейслифт.

Така ли ще изглежда новото поколение на BMW 5?
Сега е време в Баварската фирма вече да мислят за следващото поколение на Серия-5. Като се знаят темповете и сроковете на подобна замяна, почти е сигурно, че в BMW дизайнът на новата „петица” най-вероятно вече е одобрен и известен. 

Ако е така, това е отново дизайн одобрен от вече напусналия и толкова противоречив главен дизайнер на BMW Крис Бангл (Chris Bangle). Колата трябва да се появи на пазара през 2011 г. 

Сега е времето на спекулациите и вече започнаха да се появяват компютърни образи на бъдещия модел. Разполагаме с първата интерпретация на бъдещата петица, направена от Jonsibal. 


Този компютърен образ е направен след като стана ясен дизайна на предната броня и се появи сканирана брошура за бъдещия модел. Според авторите, следващата Серия-5 ще носи общи белези с преминалата през фейслифт Серия-3 (капака на двигателя), със стила на Серия-7 (радиаторната решетка), както и нещо от CS Concept и наскоро показания Серия-5 GT Concept. 

Повечето от двигателите за бъдещата Серия-5 ще бъдат изцяло нови, от така наречената серия EfficientDynamics. Ще има богат избор на бензинови и дизелови двигатели, като вероятно ще се появи и хибридна версия. BMW 535i ще използва би-турбо бензинов двигател с обем 3.0 литра и мощност 326 к.с., докато BMW 550i ще бъде също с би-турбо, но V8 с обем 4.4 литра и мощност 408 к.с. 

BMW ще представи нов компактен четирицилиндров бензинов турбодвигател. Ще видим и някои нови или обновени дизелови агрегати с бъдещата „петица”. За първи път ще видим и версия на M5 с по-компактен турбодвигател с мощност около 550 к.с.
0 от 500