IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Правителствена помощ за бъдещия Range Rover LRX

Британското правителство ще отпусне помощ от 27 милиона паунда за да подпомогне разработката на малък SUV модел от Land Rover, обозначен като LRX.

Правителствена помощ за бъдещия Range Rover LRX
Този модел беше показан през миналата година на автомобилното изложение в Детройт. 


Трябва да се отбележи, че  помощта е извън пакета за подпомагане на групата в размер на 2.3 милиарда паунда, за който в момента фирмата преговаря с правителството. 


Както е известно сега Land Rover е собственост на индийската Тата Motors. От там съобщиха, че стойността на целия проект LRX е 400 милиона паунда. 


Помощта на британското правителство е съществена за един много важен за фирмата продукт, заяви Фил Пофам ( Phil Popham), мениджинг директор на Land Rover. 

В скоро време трябва да се вземе окончателното решение за започване на серийно производство на LRX. Стана ясно обаче, че докато концепцията беше представена като Land Rover, серийната версия ще бъде Range Rover. 


Новият малък  SUV ще има доста общи компоненти с Freelander, включително и системата за предаване на движението към четирите колела.
0 от 500