IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има нов Smart с четири места

Mercedes планира да пусне нова версия на Smart с четири врати и четири места.

Ще има нов Smart с четири места
Новият вариант ще добави известна доза практичност към модела с две места, който спечели доста привърженици през последните година-две. Идеята на Mercedes е малкият им автомобил с четири врати и четири места да се конкурира с бъдещите Audi A1 и BMW Isetta


Все още не е известно с какво име ще бъде новият модел на Smart, но се очаква това да е ForTwo +2. Това показва, че новият модел няма претенции да бъде много различен от  ForTwo и е създаден на негова база. 

Както може да се види от снимката, новият модел наистина е почти идентичен с двуместния, като изключим добавените две нови врати. Отзад са разположени две индивидуални седалки. 

Технически автомобилът също запазва голяма част от механиката на ForTwo, с предаване към задните колела и двигател под пода на багажника. Разликата е в удължената колесна база, което подсигурява място за още двама души. 

В Mercedes се надяват новият модел да има по-голям успех от провалилият се Smart ForFour. Създаден съвместно с Mitsubishi, ForFour не стана популярен и производството му бе спряно само след две години. 

Новият ForTwo+2 все още  относително далеч от серийно производство. Плановете са този автомобил да се появи в продажба след около 3 години. Когато бъде пуснат в серийно производство той ще се произвежда със системата start-stop, ще се предлага с много двигатели и ще има изцяло електрическа версия.
0 от 500