fallback

Отново се заговори за BMW Z2

Информацията, че BMW разработва нов малък роудстер на базата на Серия-1, който ще бъде задвижван от новите четирицилиндрови двигатели на Баварската фирма, отново стана актуална.

През тази година фирмата трябва да вземе решение дали да произвежда този автомобил серийно от 2011 г. или да отложи проекта. Тази информация не е нова. Поне от три години се носят слухове, че BMW ще започне производството на роудстера Z2. Този път обаче е малко по-различно. Първо се появиха предварителни образи на бъдещия автомобил (без да са излизали официално от BMW). Второ, Баварската фирма напредна значително в подготовката на серия от нови ефективни четирицилиндрови двигатели с директно впръскване на горивото. Сред тях базисният ще има мощност 120 к.с. (90kW), а за бъдещия най-малък роудстер на фирмата се подготвя турбоагрегат с мощност 211 к.с (157kW). Появиха се и първи прогнозни цени на Z2, който ще струва около 25 000 евро или с около 5 000 евро по-евтино от сегашната версия на Z4. Според предварителните данни, Z2 ще има мек сгъваем покрив и ниско тегло. Ако стигне до серийно производство, той ще конкурира автомобилите в сегмента на Mazda MX-5. Предвижда се да има ускорение от място до 100 км/час за около 7 секунди и максимална скорост от 240 км/час. Заедно с това обаче, се подготвя и „гореща” версия на най-малкия роудстер на BMW, която ще бъде с шестцилиндровия би-турбо двигател на групата с обем 3.0 литра. Бъдещият Z2 ще бъде с две места, но ще предлага и доста място за багаж, което ще го прави чудесен вариант на автомобил за излети.
Тагове:
fallback
  • #27
    Dragstera ( преди 15 години )
    eiiii 24,putio ubit , 6to ne se skrie6 ! Kvo mi hvali6 taq pikliva marka ot moe ime , *** ! Samo da te razbera koi si , ligav gei
  • #26
    NANI ( преди 15 години )
    Kаква кола имаш пич?Колкото до колата по-горе.....това нe ми прилича на БМВ,а на корейски опит за създаване на спортен автомобил!
  • #25
    M3 ( преди 15 години )
    качествен BMW...?!?! От кога?Ти си голям шегобиец,ха,ха,ха!
  • #24
    Dragstera ( преди 15 години )
    nomer 19 : ne se opitvai da se predstavq6 za men da pliue6 po golegata... navsqkude vi se vijda zavista weeee .... a takiva deto tolkoz zavijda nikoga ne vijdat dobro.. i nikoga v slu4aq nqma da karate kola... karaite si frenskite , italiqnski ko6nici i narodnite goufeta i psati i si trite , ne se pravete na avtomobilni kritici za6toto i ponqtie si nqmate ot dizain i ka4estven avtomobil
  • #23
    expert ( преди 15 години )
    старите модели бяха по-качествени,новите са направо трагични,катастрофа!БМВ се превръща в посредствена марка,бавно но сигурно.
  • #22
    Alex ( преди 15 години )
    Като знам Z4 колко малка кола е трудно мога да си представя как ще направят още по-малък roadster. По-добре BMW да се концентрират върху пускането на M1.
  • #21
    Анонимен ( преди 15 години )
    ЕДИН ВЪПРОС ДА ВСИЧКИ БМВ ФЕНОВЕДали мога да попадна на свестно Е46 Компакт на старо от 2003-2004 или ще е издухан двигателя? Влюбен съм в този Компакт, въпреки че някои не харесват дизайна на предницата на мен ми харесва!
  • #20
    mak ( преди 15 години )
    2-mestna kola za 25 000 euro...?! pri tova BMW....?! Maloumna rabota!!!
  • #19
    Dragstera ( преди 15 години )
    какво грозде ,бе ***!Защо мислиш,че хората примират да БМВ?Не сте само вие,инфантилните гейове!
  • #18
    toto ( преди 15 години )
    колкото и да се пените, БМВ имат слава на здрави автомобили само в БГ.Истиниата е доста разочароваща,пък и статистика има.
fallback
Последни