fallback

Отново се заговори за BMW Z2

Информацията, че BMW разработва нов малък роудстер на базата на Серия-1, който ще бъде задвижван от новите четирицилиндрови двигатели на Баварската фирма, отново стана актуална.

През тази година фирмата трябва да вземе решение дали да произвежда този автомобил серийно от 2011 г. или да отложи проекта. Тази информация не е нова. Поне от три години се носят слухове, че BMW ще започне производството на роудстера Z2. Този път обаче е малко по-различно. Първо се появиха предварителни образи на бъдещия автомобил (без да са излизали официално от BMW). Второ, Баварската фирма напредна значително в подготовката на серия от нови ефективни четирицилиндрови двигатели с директно впръскване на горивото. Сред тях базисният ще има мощност 120 к.с. (90kW), а за бъдещия най-малък роудстер на фирмата се подготвя турбоагрегат с мощност 211 к.с (157kW). Появиха се и първи прогнозни цени на Z2, който ще струва около 25 000 евро или с около 5 000 евро по-евтино от сегашната версия на Z4. Според предварителните данни, Z2 ще има мек сгъваем покрив и ниско тегло. Ако стигне до серийно производство, той ще конкурира автомобилите в сегмента на Mazda MX-5. Предвижда се да има ускорение от място до 100 км/час за около 7 секунди и максимална скорост от 240 км/час. Заедно с това обаче, се подготвя и „гореща” версия на най-малкия роудстер на BMW, която ще бъде с шестцилиндровия би-турбо двигател на групата с обем 3.0 литра. Бъдещият Z2 ще бъде с две места, но ще предлага и доста място за багаж, което ще го прави чудесен вариант на автомобил за излети.
Тагове:
fallback
  • #7
    Dragstera ( преди 15 години )
    aaxxa nomer 5 se izkaza xaaxxaax kut bugatti vika :D kolata izglejda mn dobre i mn me radva, vpro4em vsi4kite novi modeli na bmw sa ludnica ... perfektni
  • #6
    BMWSUx ( преди 15 години )
    poredniq rab na BMW vinagi 6te sa nazade.Superkola 6e praqt :D xaxaxa
  • #5
    conv1rsa ( преди 15 години )
    taq kola e absolutno s16tata kato bugati vaeron samo 4e e s1s po slabi harakteristiki
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    Do razbira4a 4i4o doktor, i cialoto da si go zavrem tam pak niama da mi dostavi udovolstvie toq mek *** "bmw"..........
  • #3
    чичо доктор ( преди 15 години )
    До номер 2:Споко, и на тая кола ще намериш начин да й извадиш лоста и да си го завреш там, където обичаш. Няма нищо лошо в това да получаваш удоволствие така, както ти харесва.
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    дали ще му се вади скоростния лост ,като на 3-та и 5-та серия,от 95 до 2001-а,хи,хи,хи , *** смятах БМВ за безупречни,а те ... мани,мани
  • #1
    Анонимен ( преди 15 години )
    tova prilicha na vsichko drugo no ne i na bmw
fallback
Последни