fallback

Отново се заговори за BMW Z2

Информацията, че BMW разработва нов малък роудстер на базата на Серия-1, който ще бъде задвижван от новите четирицилиндрови двигатели на Баварската фирма, отново стана актуална.

През тази година фирмата трябва да вземе решение дали да произвежда този автомобил серийно от 2011 г. или да отложи проекта. Тази информация не е нова. Поне от три години се носят слухове, че BMW ще започне производството на роудстера Z2. Този път обаче е малко по-различно. Първо се появиха предварителни образи на бъдещия автомобил (без да са излизали официално от BMW). Второ, Баварската фирма напредна значително в подготовката на серия от нови ефективни четирицилиндрови двигатели с директно впръскване на горивото. Сред тях базисният ще има мощност 120 к.с. (90kW), а за бъдещия най-малък роудстер на фирмата се подготвя турбоагрегат с мощност 211 к.с (157kW). Появиха се и първи прогнозни цени на Z2, който ще струва около 25 000 евро или с около 5 000 евро по-евтино от сегашната версия на Z4. Според предварителните данни, Z2 ще има мек сгъваем покрив и ниско тегло. Ако стигне до серийно производство, той ще конкурира автомобилите в сегмента на Mazda MX-5. Предвижда се да има ускорение от място до 100 км/час за около 7 секунди и максимална скорост от 240 км/час. Заедно с това обаче, се подготвя и „гореща” версия на най-малкия роудстер на BMW, която ще бъде с шестцилиндровия би-турбо двигател на групата с обем 3.0 литра. Бъдещият Z2 ще бъде с две места, но ще предлага и доста място за багаж, което ще го прави чудесен вариант на автомобил за излети.
Тагове:
fallback
  • #57
    Анонимен ( преди 15 години )
    Абе рено тиган що си с 1,4 неможа ли да си вземеш някое по мощно рено,и не мисли че сме *** няма рено 1,4 да вдига до 100км. за 4сек.или ти може би си го замерил с някой скапан секундарник виж и километража може би не показва правилно.PS:абе луд си.
  • #56
    Грую ( преди 15 години )
    "Колкото пъти съм излизал спо-грозновати (щото уж са отчаяни)..." - A! Що така,бе? Ти,нещо,да не си се отчаял? Или няма какво друго да набучиш на "копието на страстта"? Купи си бмв,бе! Ще ги спукаш с "карфичката"! Боц!
  • #55
    gotin ( преди 15 години )
    ABRINA кажи му на комплексарчето от община Кочариново хахахахаха
  • #54
    Грую ( преди 15 години )
    Да,бмв си е агресивен ваген. Че как няма да си агресивен,след като си удряш колената във волана при влизане,стоиш свит вътре и те е яд,че си изсипал една камара мангизи за това "чудо"? Ами ще се пукаш от яд и ще си агресивен! И *** ти не пораства даже с милиметър! Как може?!? P.S.Картаген трябва да бъде разрушен!Опа,грешка! Исках да кажа:Само Рено Меган!
  • #53
    Анонимен ( преди 15 години )
    Колкото пъти съм излизал с по-грозновати (щото уж са отчаяни) те се оказват някакви *** (но в лошия смисъл на думата), които ти говорят зад гърба и правят номера. А тези мацки които минават за *** и ку*ви на външен вид всъщност не са такива каквито изглеждат а свестни жени. А ти Адриана, кафе пишеш ли? От кой град си?
  • #52
    Adriana ( преди 15 години )
    Развесели ме,мъжки!Но грешиш.БМВ втора ръка,все едно си слагаш табела "аз съм комплексар".Защо мислете жените за ***?
  • #51
    gotin ( преди 15 години )
    Карай си го със здраве и внимавай за женските в овчите кожи.
  • #50
    Анонимен ( преди 15 години )
    BMW втора ръка е по-шик от ново Пежо например.
  • #49
    Adriana ( преди 15 години )
    Интересно изключение!Това някъде в община Кочариново ли е?
  • #48
    gotin ( преди 15 години )
    Имаш право
fallback
Последни