IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи тийзър от компактния кросоувър на Kia

Днес Kia разпространи първата снимка тип тийзър на нов концептуален кросоувър, който фирмата ще изложи в Женева.

Първи тийзър от компактния кросоувър на Kia
В официално съобщение на Kia до пресата се казва, че с „този модел корейската фирма преобръща представите за целия сегмент на кросоувърите”. Доста амбициозно звучи, но от Kia не споменават нищо друго, освен, че покривът на колата е изцяло стъклен. 


Съобщението, че Kia ще представи нов компактен кросоувър в Женева, се появи още в края на миналата година. Знае се, че кодовото име на този модел е YN. Знае се и това, че новият кросоувър ще бъде произвеждан на базата на Soul и ще бъде на пазара още в края на тази година. Производството ще става в новия завод на Kia в Чехия. 

Освен компактния кросоувър, в Женева Kia ще покаже и новото поколение на SUV модела Sorento. Новото е, че вместо сегашната конструкция с рама, Sorento вече ще има самоносеща каросерия. 

Външният дизайн на новото Sorento ще бъде в стила на концепцията KND-4, която беше представена в Корея през 2007 г. Новото поколение на SUV модела ще бъде по-дълго от сегашното и ще се предлага в Европа с два дизелови и един бензинов двигател.  
0 от 500