IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chery ще атакува Европа с А6

A6 е купето на което Chery разчита да навлезе с „бум” на европейските пазари.

Chery ще атакува Европа с А6
Автомобилът беше заснет по време на тестове във Великобритания (макар и снимките да не са много качествени). Това е новият флагман на китайската фирма за европейските пазари, който трябва да се появи още тази година. Chery се заканва да се превърне във важен играч на европейските пазари. 


Стана ясно, че тестването на автомобила във Великобритания не е случайно. Британският Lotus участва във финалната настройка на платформата на китайския автомобил и в калибрирането на двигателя. 

Според информации в китайски медии, този автомобил ще се предлага или с двулитров двигател или с V6 с обем 3.0 литра. И двата агрегата отговарят на нормите за опазване на околната среда Euro V. 


Дизайнът на Chery A6 е създаден с помощта на италианската дизайнерска фирма Bertone и това определено личи. Колата има привлекателен вид и повече европейска отколкото азиатска визия. 

На същата платформа ще бъдат създадени и версия седан и компактен SUV модел. Планира се по нататък семейството на китайския А6 да се обогати и със купе тип shooting brake, както и открита версия.  
0 от 500