IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов суперавтомобил на BMW

В интернет са появиха нови детайли и компютърен образ на нов суперавтомобил от BMW.

Нов суперавтомобил на BMW
Според списание Autocar става въпрос за дълго време очаквания BMW Z10 ED, където ED означава Efficient Dynamics. BMW разчита това да бъде новият флагман на динамичните и спортни модели на фирмата. 


В същото време автомобилът ще бъде образец на икономичност със системи като stop-start, интегриран стартер/генератор и нова система за регенериране на енергията използвана при спирачния механизъм, която да се натрупва в литиево-йонна акумулаторна батерия. Последната система определено поставя бъдещото BMW Z10 ED между хибридните модели. 

„Идеята е да съберем всички нови високотехнологични системи като в същото време запазим екстремна динамика на автомобила, но без това да въздейства негативно на околната среда”, заявява пред списание Autocar вътрешен човек от екипа на BMW разработващ проекта. 

Z10 ED ще бъде екипиран с нов турбодвигател с шест цилиндъра с директно впръскване на горивото и мощност около 400 к.с. Движението ще се предава към задната ос чрез новата скоростна кутия на BMW със седем предавки и два съединителя. 

Все още няма информация кога Z10 ED ще се появи на пътя, но в скоро време BMW ще покаже прототип от този модел на някои от големите автомобилни салони.  
0 от 500