IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненадващо продажбите на хибридни автомобили в САЩ падат

Точно когато всички мислеха, че хибридните автомобили завладяват Америка, нещата започнаха да се променят радикално.

Изненадващо продажбите на хибридни автомобили в САЩ падат
Нищо подобно не можеше да се предвиди през юли, когато един галон бензин в САЩ струваше близо 4 долара. Колапсът на автомобилните пазари придружен със спад на цената на горивото изглежда рязко променя нещата. 

Според изданието Autonews, продажбите на хибридни модели в САЩ са се понижили с близо 10% през 2008 в сравнение с 2007 година. През миналата година в САЩ са продадени 315 761 хибридни автомобили. 


Дори Toyota, която контролира 75% от пазара на хибридни автомобили в Щатите намали продажбите си с 12.5% миналата година. 

General Motors от друга страна изживя бум в продажбите си на хибридни автомобили, които от 5 175 броя през 2007 достигнаха 14 439 през 2008. Това се дължи на появата на няколко нови модели, като Chevrolet Malibu и Tahoe, Cadillac Escalade и GMC Yukon. 

Сега при цена на бензина от 1.5 долара за един галон, хората не искат да плащат за по-скъпите технологии за икономия на гориво. Така стоят нещата не само в Америка. Спад на продажбите на хибридни автомобили се забелязва и в Европа и Япония.  
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    retorika ( преди 15 години )
    e onva bmw 1 na ko bremenno jivotno prili4a? spored germantsi ot forumi- na razporena prez korema diva svinia... vapros na vkus e van6nia vid...prius-a kefi- zavar6en vid ima-6ti kajat polovinata det pita6...
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    sang real ( преди 15 години )
    ooo da. po tvoite pisaniq ostavam s vpe4atlenieto, 4e ti izob6to ne si "fen" na qponskite koli. prius e po zle ot actyon ili rexton kato vizia. vizita na prius e kato na bremenna hlebarka. it sucks
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Софиянец ( преди 15 години )
    Да хибридите са по-скъпи от обикновен бензинов автомобил, но разхода им на гориво в градски условия и дизела не може да го постигне, за извънградско хибридите нямат голямо предимство в разхода спрямо бензиновите коли, а дизелите наистина са по икономични на магистралата. Но спада на продажботе при нехибридните коли е над 20% сравнето го с 10% от горната статия и да видим дали наистина хората са се отказали да ги купуват. Не тях прости ги е засегнала световната финансова криза както всичко останало. очаква се тази година Mercedes и BMW също да писнат хибриди на пазара, VW също работи по въпроса но изостава за момента.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Както обикновено ( преди 15 години )
    Разбира се, написаното от "1" са пълни глупости, както може да се очаква от заклет фен на немското. Нито хибридите на Toyota/Lexus са тромави, нито са грозни - 400 Nm за Prius сигурно е тромаво, а дизайните, както знаем, са въпрос на личен вкус.То утре някой ще каже че и Rexton или Actyon са красиви, ама... :)))
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Съгласен с всичко казано от 1- без това: "дизела освен това отдавна задминапо динамика бензиновите мотори"Нека съпоставим дизел срещу турбо бензинов по отношение на динамика? Как стоят нешата тогава?
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Мдааа напълно логично е!! Първо ,че в момента хибридите на пазара са смешни на вид! Второ през 2008г. имаше прекалено много тестове между хибридни и дизелови мотори, които показаха ,че дизела все пак е по икономичен от хибрида а освен това отдавна задмина по динамика бензиновите мотори. Но най-много повлия външния вид. Все пак Прилюса бе просто някакво подобие-кръстоска на кола и микробус, на всичкото отгоре е толкова тромав ,че просто не можеш да изпревариш. Хората искат кола ,която да прави впечатление, да носи удоволствие от шофирането, динамика и т.н. все неща ,които липсваха на хибридите. Единствено Джипа на Лексус Rx400h имаше някакви шансове за добро представяне докато теста на Ауто-билд не го изпрати на последно място при джиповете в луксозния клас далееч след Мерцедес,Ауди,Таурега на Фолксваген и Х5 на БМВ. То нямаше дисциплина в която да се представи добре!! Нито в разход, нито в динамика, нито в пространство ,нито в Офроод(4х4 на Лексуса се оказа само символично с едва 10% предаване към задните колела ,нито спирачки, комфорт и т.н...