IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar ще конкурира Panamera, Rapide, Quattroporte и CLS

От Jaguar потвърдиха информацията, че новият седан на марката ще бъде представен през тази година.

Jaguar ще конкурира Panamera, Rapide, Quattroporte и CLS
Според британското издание 4Car новият седан ще бъде заместникът на XJ, като е възможно дори да запази и това име. Дотук обаче свършват приликите. 


Дизайнът и философията на новия модел ще се различават значително от досегашния. Най-вероятно това ще бъде автомобил тип купе с четири врати, което ще се конкурира с модели като Porsche Panamera, Aston Martin Rapide, Maserati Quattroporte и Mercedes-Benz CLS

От техническите подробности за новия автомобил е известно само това, че двигателите ще бъдат познатите от XF и XK. Сред предлаганите агрегати с новия седан ще видим няколко варианта на бензиновите „осмици”, включително и такава с механичен компресор, както и един или два дизелови двигателя. 

Сред тях ще бъде трилитровия двигател V6, който ще се появи и при модела XF. 

През тази година от Jaguar ще пуснат на пазара и „гореща” версия на седана XFR, както и модернизирани версии на купето XK и на XKR. Към края на годината британската марка, собственост на индийската Tata Group, ще пусне и нов двигател V8, който освен при Jaguar ще бъде монтиран и на Land Rover.
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Със сигурност ще забиеш повече погледи с Jaguar - затова плащаш повече ;)
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 15 години )
    Е,това ще е нещо наистина хубаво!Фен съм на Mercedes Benz,но винаги съм се възхищавал на Jaguar!И на досегашните им модели и на новия XF!Винаги са правили страхотни коли,изящни,красиви и най вече забележителни със собствен стил и отличаващи се от всичко друго познато,което се среща на пътя!;)Вярвам,че ще се оправят,като фирма и отново ще излязат на печалба,защото правят изключително взъхновяващи коли за разлика от останалите им така наречени конкуренти!!!;)Иначе светът на автомобилите ще бъде страшно скучен,ако само немските доминират,защото те ще убият всичко хубаво в него.Трябва да има разнообразие и вдъхновение!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Asen ( преди 15 години )
    Ve4e si imat konkyrencia na CLS,Panamera i Rapide.Kazva se XF i e mnogo dobra.A kakto e izvestno do sega mnogo malko concept-i na Jaguar naistina sa izlizali ot zavoda.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    IMC ( преди 15 години )
    Надявам се да изглежда по-добре от този последния (XF - ли беше).
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    DeadFox ( преди 15 години )
    Това е марката, няма Мерц няма BMW, изказвам се въз основа на личен опит.Пък и хората повече се заглеждат в Ягуар като минеш край тях :)))