IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може да ни спрат и колите!

Заради увеличеното замърсяване на въздуха от преминаването от природен газ към мазут има реална възможност да ни спрат и колите.

Може да ни спрат и колите!
Подобна мярка е от компетентността на кметовете, но спирането на автомобилите все още не е обсъждано на политическо ниво.

Такава мярка е допустима само при силно замърсяване с фини прахови частици. По принцип през зимните месеци има увеличаване на това замърсяване", каза зам.-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев.

Има писмо към всички РИОСВ да следят замърсяването от преминаването към алтернативни горива. По думите му според директива на ЕК се предвижда да не се спазва 10-дневният срок за използване на алтернативни горива вместо природен газ при ситуация на криза.
Освен без коли, може да останем и без таксита.Спирането на метана образува километрични опашки пред метан станциите в страната. Стотици таксиметрови автомобили чакат с надеждата горивото да бъде пуснато, за да напълнят резервоарите на колите си.
Повече от половината таксита в София карат на метан, а таксиджиите се заканват, че ще превключат автомобилите си на бензин и тарифите им ще скочат двойно. В една от най-големите такси компании в столицата е въведен негласен регламент - цената на километър остава същата, но в края на пътуването шофьорът увеличава сметката с 2 лв. отгоре, съобщава Dnes.bg.
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    conan ( преди 15 години )
    Да тея таксита кво се пънат не ми е ясно.За някви си 5-6 км и айде 5 кинта,нали цените на бензина и горивата паднаха защо и тарифите им не паднаха???Всичко е само да се смучат пари на наш гръб,нямало метан а преди като нямаше въобще метанови уретби данеби да нямаше таксита и цените им бяха съвсем нормални!САмо дето вият и те гадовете !!!
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    omg ( преди 15 години )
    За таксиджийте и метана - кажете, драги таксиджии, какво влиза в тази цена от 60-70 ст/км.? Средно правите 300 км/смяна, нормално ли е да взимате 210лв, като не броим левчетата от чакане, като за тези 300 км сте дали зорлем 20 лв за метан?Повече от 29ст/км не е реална цена, всичко друго е надувка, да ме извинявате. Ще си карам колата докато мога, ако я спрат, ще спрат и такситата...И ще е мнооого по-спокойно в столицата.Пък може и някой да се излъже и да си отиде по родните места, знам ли?
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    митака ( преди 15 години )
    Напълно съм съгласен с теб 5
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ККК ( преди 15 години )
    Да ви ги спират в София, тука на село нито има замърсяване от колите, нито пък заменят природния газ с мазут!
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    hhhh ( преди 15 години )
    Наще журналисти оснавната работа им е да седят и да измислят възможно най-апокаличтичните заглавия, макар и базирани на чисто теоретични обстоятелства... важното е потребителя да цъкне дестки хиляди пъти на статията, тва че съдържанието няма общо със заглавието... кво им пука, нали вече си видял банерите :))
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не могат да спрат колите, защото живота и бизнеса ще умре :) Ако спрат колите трябва да спре почти всичко.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    По никакъв начин не могат да ме задължат да не си карам колата. Защо министрите не си продадат техните или Европа да спре потока от коли? Аз ще си я карам. Следваща стъпка - може би да спре и градския транспорт. Добре дошли в каменната ера
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 15 години )
    Така е, но бакшишите са ***... масово
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    доколкото си спомням, последното покачване на такси услугите се извърши заради поскъпването на бензина. От онзи момент, горивата поевтиняха с 25%, т.е. ако цената има е била изчислена при над 2 лв. за литър, сега при 1.7 не би трябвало да имат проблеми!