fallback

BMW потвърди PAS на базата на Серия-3

Президентът на BMW Норберт Райтхофер (Norbert Reithofer) потвърди, че фирмата ще разработи по-малък, луксозен и в същото време по-достъпен кросоувър.

Автомобилът ще се появи през идната година заедно с версия GT на Серия-5. Новият по-малък BMW Progressive Activity Sedan (PAS) ще бъде създаден на базата на обновената Серия-3 и ще бъде на пазара в края на следващата 2010 г. Този модел ще се нареди между комби версия на Серия-3 (Touring) и новото поколение на X3Както и моделът BMW PAS, който ще се произвежда на базата на Серия-5, така и кросоувърът създаден на базата на Серия-3 ще бъде със задно предаване, но като екстра ще се предлага и версия със системата 4х4. Колата (и съответно седалките) ще бъде разположена по-високо над пътя от стандартното BMW 3 Touring. Местата ще бъдат пет, задната пета врата ще бъде съставена от две самостоятелно отварящи се части. Двигателите ще бъдат същия набор, който се предлага с останалите варианти създадени на базата на Серия-3. В края на миналата година от BMW съобщиха, че прекратяват разработката на проект за голям SUV, който беше планирано да влезе в сегмента на Range Rover. BMW отложи и плановете за бъдеща Серия-8, която да възникне на базата на концепцията CS, като все пак има шансове в неопределено бъдеще този модел да се появи. Попитан дали финансовата криза ще се отрази на плановете за поява на версия GT на Серия-3, Райтхофер казва: „Не сме се отказали от този проект, защото той може да създаде автомобил, който да се продава в големи количества и да донесе добри печалби”. BMW започна проектът за създаване на по-малък PAS още преди година и половина, но сега ще се уточни крайната дата за начало на серийното производство. Не е решено и къде ще се произвежда този автомобил. Райтхофер споменава възможността това да стане в завода на Баварската фирма в Спартанбург, САЩ, но не отрича и възможността това да става в Южна Африка.
Тагове:
fallback
  • #47
    ivan ( преди 15 години )
    mnogo murosti BRAVO pi4ove stw priznavam vi go
  • #46
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ами не,разбира се,половия живот и размножаването си е лично ваша работа
  • #45
    M3 ( преди 15 години )
    Това притеснява ли те тебе лично, а?
  • #44
    DaciaLogan ( преди 15 години )
    Тия М#-ки във форума станаха повече от М3-те в Хасково!
  • #43
    M3 ( преди 15 години )
    V su6tnost posledniat mi posting tyk e pod 4. Niama da e zle raznite izmisleni "diluri" da si poizmisliat i drygo ime.M3 e za tozi koito kara ili e karal BMW M3...i to ne 10-15km-a..!!
  • #42
    пепо ( преди 15 години )
    M3 доста добре съм запознат с марката и то от лични наблюдения,да са живи и здрави М-кар прекрасните им тест-драйфове на които съм гост.Но повярвай ми,и в шоурума на Балканстар има също добри неща и там се кълнат в марката:)Само да отбележа,че не съм фен на немските коли,а фен на колите като цяло!
  • #41
    M3 ( преди 15 години )
    Много мъдро наистина :) просто съм наясно как стоят нещата и при бмв и при други по-добри и не чак толкова марки. И не обичам някой да коментира нещо в което не се е качвал. Тъпо е признай... иначе си прав, перфектни НЯМА
  • #40
    Пепо ( преди 15 години )
    M3,ако нямаш реална оценка за нещо, как може да ти вярваме на твоите мнения?Твърдения,че не приемаш критика към марката звучат малко несериозно,не мислиш ли?Всяка фирма има слаби места,БМВ не са извънземни,допускали са много слабости и разбира се и те търпят критики.Съвършени неща,уви няма!
  • #39
    M3 ( преди 15 години )
    Приемам критиката към мен, може и да е основателна. Но не и към марката.
  • #38
    alfonso ( преди 15 години )
    qsno e, 4e ako be6e dilyr na Audi po drug na4in 6te6e da govori6, ina4e mn dobre si spomnqm 4e ti komentirashe q7cata i tva 4e si dilyr ne e preimu6testvo, preimu6testvo e da si 6ofior i da use6ta6 kolata
fallback
Последни