fallback

BMW потвърди PAS на базата на Серия-3

Президентът на BMW Норберт Райтхофер (Norbert Reithofer) потвърди, че фирмата ще разработи по-малък, луксозен и в същото време по-достъпен кросоувър.

Автомобилът ще се появи през идната година заедно с версия GT на Серия-5. Новият по-малък BMW Progressive Activity Sedan (PAS) ще бъде създаден на базата на обновената Серия-3 и ще бъде на пазара в края на следващата 2010 г. Този модел ще се нареди между комби версия на Серия-3 (Touring) и новото поколение на X3Както и моделът BMW PAS, който ще се произвежда на базата на Серия-5, така и кросоувърът създаден на базата на Серия-3 ще бъде със задно предаване, но като екстра ще се предлага и версия със системата 4х4. Колата (и съответно седалките) ще бъде разположена по-високо над пътя от стандартното BMW 3 Touring. Местата ще бъдат пет, задната пета врата ще бъде съставена от две самостоятелно отварящи се части. Двигателите ще бъдат същия набор, който се предлага с останалите варианти създадени на базата на Серия-3. В края на миналата година от BMW съобщиха, че прекратяват разработката на проект за голям SUV, който беше планирано да влезе в сегмента на Range Rover. BMW отложи и плановете за бъдеща Серия-8, която да възникне на базата на концепцията CS, като все пак има шансове в неопределено бъдеще този модел да се появи. Попитан дали финансовата криза ще се отрази на плановете за поява на версия GT на Серия-3, Райтхофер казва: „Не сме се отказали от този проект, защото той може да създаде автомобил, който да се продава в големи количества и да донесе добри печалби”. BMW започна проектът за създаване на по-малък PAS още преди година и половина, но сега ще се уточни крайната дата за начало на серийното производство. Не е решено и къде ще се произвежда този автомобил. Райтхофер споменава възможността това да стане в завода на Баварската фирма в Спартанбург, САЩ, но не отрича и възможността това да става в Южна Африка.
Тагове:
fallback
  • #17
    bmw fan ( преди 15 години )
    az moga da vi kaja 4e bmw i mercedes sa edni ot nai xubavite marki koli v sveta i kato izklu4im sportnite marki sa mnogo po xubavi ot bokluci kato audi i tem podobni
  • #16
    bmw fan ( преди 15 години )
    az moga da vi kaja 4e bmw i mercedes sa edni ot nai xubavite marki koli v sveta i kato izklu4im sportnite marki sa mnogo po xubavi ot bokluci kato audi i tem podobni
  • #15
    ste7 ( преди 15 години )
    saglasen sam sas "SEC" za tova 4e i trite marki sa mnogo dobri i 4e e vapros na li4en izbor i vkus izbiraneto na predpo4itanata marka.
  • #14
    Анонимен ( преди 15 години )
    Пепо е прав БМВ зеха много да се престарават в това да измислят нови класове и стават смешни.
  • #13
    Пепо ( преди 15 години )
    БМВ просто обезмисли всякакво класифициране на колите по класове.Не може за всяка промяна на височина с 5 см или междуосие с 30мм. и да претендираш за нов клас,става смешно.Та това горе си е едно по-голямо комби,нищо повече..
  • #12
    SEC ( преди 15 години )
    БМВ си е БМВ и WickedSixD си е прав да го харесва. Такъв му е вкусът и това е. Кой е тоя дето ще каже, че БМВ не е хубава кола? Напротив - страхотна кола е. Както и Мерцедес, както и АУДИ. Аз карам Мерцедес, защото ми харесва. Не казвам, че е по-добър от Ауди, просто повече на мен ми допада. Въпрос на вкус е коя от трите топ марки ще избереш, нищо повече. Всяка от марките предлага кола за почти всичко, всички имат горе долу еднакви екстри. Какво толкова се разправяте? Купете си по една такава кола и и се радвайте, вместо да говорите глупости.
  • #11
    Alex ( преди 15 години )
    И какви психични отклонения имам? Май ти нещо не си наред защото по всички теми където си писъл половината хора те псуват. Да не говорим че като видиш БМВ изплезваш език до пода и всеки който каже нещо против БМВ почваш да псуваш. В крайна сметка всеки има право на лично мнение.
  • #10
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Тука пишат само хора с психични отклонения. Тоя алекс го доказва.
  • #9
    Alex ( преди 15 години )
    Може и да има някъква пазарна ниша за този клас автомобил и може би ако се вгледаме по дълго може и да ни хареса но не мислите ли че от БМВ прекаляват с взаимстването на дизайна от други БМВ-та. Погледнете фаровете и предната броня те са напълно изкопирани от 7ма серия а да не говорим че скоро ще се появят и в новия Z4. Ако от БМВ пуснат 8ма серия то най-вероятно тя ще е със същата предна броня и фарове. Мюнхенския концерн трябва да разграничи дизайна на скъпите коли от висок клас от по-евтините си модели иначе марката ще заприлича на Ауди. Като погледнеш Ауди А3 отпред то е като А4, което пък прилича на А6, което е почти като А8.
  • #8
    Анонимен ( преди 15 години )
    i az kato vseki 25 godishen, prihodqst, za sefte s po-snosna zaplata, subiram za e36-ca, kato si mechtaq za x6ca, no poglednete q taq kola za poveche ot tri sekundi i ste vidite che e krasiva, inache sum suglasen che s purviq pogled trudno se razbira :o), no merc gi imat takiva - B li im beshe seriqta visoki kombita ot mnogo otdavna i si gi prodavat bez mnogo shum, ta bmw edva sega im navaksva v toq segment
fallback
Последни