fallback

BMW потвърди PAS на базата на Серия-3

Президентът на BMW Норберт Райтхофер (Norbert Reithofer) потвърди, че фирмата ще разработи по-малък, луксозен и в същото време по-достъпен кросоувър.

Автомобилът ще се появи през идната година заедно с версия GT на Серия-5. Новият по-малък BMW Progressive Activity Sedan (PAS) ще бъде създаден на базата на обновената Серия-3 и ще бъде на пазара в края на следващата 2010 г. Този модел ще се нареди между комби версия на Серия-3 (Touring) и новото поколение на X3Както и моделът BMW PAS, който ще се произвежда на базата на Серия-5, така и кросоувърът създаден на базата на Серия-3 ще бъде със задно предаване, но като екстра ще се предлага и версия със системата 4х4. Колата (и съответно седалките) ще бъде разположена по-високо над пътя от стандартното BMW 3 Touring. Местата ще бъдат пет, задната пета врата ще бъде съставена от две самостоятелно отварящи се части. Двигателите ще бъдат същия набор, който се предлага с останалите варианти създадени на базата на Серия-3. В края на миналата година от BMW съобщиха, че прекратяват разработката на проект за голям SUV, който беше планирано да влезе в сегмента на Range Rover. BMW отложи и плановете за бъдеща Серия-8, която да възникне на базата на концепцията CS, като все пак има шансове в неопределено бъдеще този модел да се появи. Попитан дали финансовата криза ще се отрази на плановете за поява на версия GT на Серия-3, Райтхофер казва: „Не сме се отказали от този проект, защото той може да създаде автомобил, който да се продава в големи количества и да донесе добри печалби”. BMW започна проектът за създаване на по-малък PAS още преди година и половина, но сега ще се уточни крайната дата за начало на серийното производство. Не е решено и къде ще се произвежда този автомобил. Райтхофер споменава възможността това да стане в завода на Баварската фирма в Спартанбург, САЩ, но не отрича и възможността това да става в Южна Африка.
Тагове:
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 15 години )
    Скоро ще започнат да пускат класове като:спортен джип с две места,спортно купе с 7 места и данъчен кредит,бюджетен Х6 с двигател от Смарт и т.н.Добре,че поне запазват нескопосания си дизайн.
  • #6
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Колата изглежда супер.
  • #5
    tmh ( преди 15 години )
    супер грозотия
  • #4
    M3 ( преди 15 години )
    To4en hod na BMW - samo triabva da razberat, 4e v tozi klas X drive ne e extra!A klientite 6te budat "drupnati" ne ot X3 a ot bude6tia A4 allroad...
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    Не се чудете после защо продажбите им спадат
  • #2
    Анонимен ( преди 15 години )
    Ужас!
  • #1
    Alex ( преди 15 години )
    Поредна простоия от страна на БМВ. Аз много харесвам марката но мисля че този модел е напълно излишен. Единственото което ще стане е да дръпна чат от клиетите на Х3 и трета серия, както това стана когато беше пуснат Х3 и намаляха продажбите на Х5. Според мен ако БМВ иска да пуска нови модели те трябва да са малко по ексклузивни в духа на баварската компания. Ако все пак трябва да търсим конкуренция на този клас автомобил то това според мен е Audi Allroad. Единствената разлика е че Аудито е базирано на А6 докато БМВ-то ще бъде произвеждано на базата на 3-та серия. В статия пише също че БМВ ще разработва нов автомобил на базата на серия 5 и според мен това също няма да е печелив пазарен ход. Най-добре ще е БМВ да се съсредоточат върхъ разработката на 8-*** серия и на суперавтомобила М1.
fallback
Последни