IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианско-китайски мини автомобил DR1

В Болоня беше премиерата на италианско-китайският автомобил DR1.

Италианско-китайски мини автомобил DR1


Чудесно оборудваната мини кола ще се продава от средата на идната година. Производител ще бъде италианска фирма със седалище в южна Италия, която вече продава китайски автомобил със собствената си марка DR. Това са SUV модела DR5 с двигатели от китайската фирма Chery, и DR 3 (малък SUV) и DR1 (градски мини автомобил) за които Fiat дава двигатели. 


 Мини автомобилът DR1, беше представен миналата седмица в Болоня, като този автомобил е плод на сътрудничеството между китайската Chery и италианската DR. 


Според италианският вестник La Repubblica, за десетте месеца на тази година в Италия са били регистрирани 1592 автомобила с марката DR. Според италианското списание Quattroruote днес в Италия се движат повече от 3 хиляди автомобила с марката DR. 


Мини автомобилът DR1 е дълъг 3.5 метра и е с бензинов двигател с обем 1.3 литра с мощност 83 к.с. Интересно е, че се предлага и версия задвижвана с газ LPG, която ще бъде с мощност по-ниска с пет коня. Максималната скорост на DR1 ще бъде 156 км/час. Ускорението от място до 100 км/час при мини автомобила е за 12.1 секунди. 


Първите екземпляри от новия DR1 ще бъдат на пазара в Италия от средата на идната година. Цената на автомобила ще бъде около 7 000 евро. За сравнение подобната по размери Kia Picanto струва в Италия 9 650 евро. 

 
0 от 500