IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова технология при Mercedes

Най-новата екстра от Mercedes е екранът тип „split display”, който позволява на водача и на пътникa до него да гледат две различни програми по едно и също време.

Нова технология при Mercedes
Новата технология е интегрирана в контролния дисплей на системата COMAND и е наречена SPLITVIEW. Новата система е разработена от Mercedes-Benz и Bosch. 


Екранът е разположен по средата на таблото, на централната конзола, като едновременно показва две различни програми. Специален филтър разделя екрана така, че в зависимост от ъгъла от който се гледа да се виждат различни неща. В резултат на това водачът и пътникът до него могат да гледат на един и същи екран по едно и също време различни неща. 

Примерно водачът може да гледа навигационната система, а пътникът до него филм чрез DVD плейъра или TV програма.  За да не разсейва водачът, спътникът му има възможност да следи програмата със слушалки. 

От Mercedes-Benz заявиха, че технологията SPLITVIEW ще има премиера с новата S-Class през лятото на 2009 г.
0 от 500