IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

НОВА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ SI-DRIVE ПРИ SUBARU LEGACY

Фирмата Subaru съобщи, че новият вариант на модела Legacy в скоро време ще се появи на американския пазар с нова система за управление на двигателя, наречена SI-Drive.

НОВА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ SI-DRIVE ПРИ SUBARU LEGACY
Характерното за нея е, че шофьорът ще може да избира един от трите възможни режима на работа на двигателя с помощта на специален превключвател разположен на предния панел. Режимите на работа на мотора се характеризират с различно време, за което той реагира при натискане педала на газта, промяна в запалването и подаването на гориво и др. Първият режим на работа на системата Si-Drive се нарича Intelligent. Това е препоръчваният режим при градски условия. При него е висок диапазонът на ниските обороти, което помага при движение в градски задръствания. Наред с това разходът на гориво при този режим е с 10% по-нисък. Освен при градски условия този режим е подходящ и при движение по лоши пътища или при лоши метеорологични условия. Вторият режим на двигателя е наречен Sport. Както може да се очаква, при него видимо се съкращава времето за което агрегатът реагира при натискане на педала за газ. Променя се и схемата на запалването и подаването на гориво, за да бъде двигателят във върхова форма при високи обороти. Това е режимът използван при движение по магистрали с висока скорост. Третият режим, който двигателят на Subaru Legacy предлага, e Sport Sharp. Това фактически е състезателен режим на двигателя, при който управлението става много по-агресивно. Реакцията при натискане на педала на газта става още по-бърза, а двигателят произвежда още по-голяма мощност при високи обороти. Освен тези три основни режима за работа на мотора, в зависимост от скоростната кутия на конкретния автомобил /автоматична или ръчна/, системата Si-Drive предлага и допълнителни функции. Ако автомобилът например е с автоматична скоростна кутия, при всеки от режимите се променя времето за което става превключването на скоростите и оборотите, при които то се извършва. Ако скоростната кутия е ръчна има специален светлинен сигнал, който помага на шофьора да превключи скоростта в най-подходящия момент. Освен за Legacy, новата система Si-Drive скоро ще се предлага в Съединените щати и при Subaru Outback. Все още обаче не е известно, кога тя ще се появи при моделите предлагани в Европа.Може би Ви интересува още Subaru B9 Tribeca или Impreza vs Lancer?