IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki изкупува последните си акции в GM

Suzuki ще изкупи от групата General Motors 3,02 % от собствените си акции.

Suzuki изкупува последните си акции в GM
Информацията е от агенция Асошиейтидпрес, която цитира представители на японската фирма. Стойността на сделката е 230 милиона долара, с които GM ще попълни оборотните си средства. 


Според специално изявление на шефовете на Suzuki, сделката няма да повлияе на съвместните проекти с GM. 

„Ние разбираме, че сега GM има силна потребност да попълни фондовете си” заяви изпълнителният директор на японската фирма Осаму Сузуки (Osamu Suzuki). 

Да напомним, че през 2001 г. GM притежаваше 20% от акциите на японската фирма. През 2006 г. обаче групата продаде 17% от акциите на Suzuki за два милиарда долара, за да „върже” своя бюджет, а сега се разделя и с последните си акции от Suzuki.  
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    HydroPower ( преди 15 години )
    Нещо не ми стана ясно от цялата статия..."ЩЕ закупи собствените си акции"/?? как можеш да купиш нещо което е твое вече??? или всъщност имат предвид че ще увеличи дела си в тази компания???
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    -- ( преди 15 години )
    :))) Браво,най накрая след големите дрънканици от 10 години за големите сливания и дърдоренето за глобализация във всяка сфера от бизнеса,включително и автоиндустрията,дойде както се казва Видьов ден!Кирливите ризи на големите "глобализатори" излязоха наяве!Dimler и Chrysler се разделиха,Ford я закъсаха,а GM още повече се оплита и запада - от 12 - 13 марки преди десетина години,които държеше сега останаха 6 - 7.През 2005 или 2006 след като 5 години държаха 20% от акциите на FIAT се откупиха срещу 2 млрд.$ и сега се развиват доста успешно именно бумът им в последните 2 - 3 години започна след раздялата с GM.А сега и Suzuki бяга да се спасява за да не я повлече "голямата акула",която отива на дъното благодарение на голямото си ламтене и лакомия досега типично за цялата и история от 1908г. досега!И типично за така наречения американски тип бизнес брутално,заграбващо и мегаломанско,именно и това е причината за световната икономическа криза.Да не забравяме никога,че именно от тях тръгна всичко това,което се случва сега!